Kelan asiointipalvelu vuokranantajille on nyt avattu | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan asiointipalvelu vuokranantajille on nyt avattu

Julkaistu 18.3.2024

Kela otti lauantaina 16.3. käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun vuokranantajille. Palvelun ensimmäisessä versiossa vuokranantaja voi ilmoittaa tietoja etuuksien maksamista varten ja hakea vuokravakuuden realisointia. Myöhemmin palveluun tulee lisää toimintoja. 

Vuokranantajille suunnattu uusi asiointipalvelu on nyt avattu. Uusi asiointipalvelu on tarkoitettu kaikille vuokranantajille, joiden vuokralaiset saavat Kelasta etuuksia. Vuokranantajat voivat olla yrityksiä, organisaatioita, järjestöjä, hyvinvointialueita, kuntia tai yksityishenkilöitä.

Ensimmäisessä vaiheessa vuokranantaja voi käyttää uutta asiointipalvelua kahteen tarkoitukseen. Uudessa asiointipalvelussa vuokranantaja voi

•    hakea palvelussa vuokravakuuden realisointia, jos Kela on myöntänyt vuokralaiselle perustoimeentulotukeen vuokravakuutta ja vuokranantaja katsoo, että vakuus tulisi maksaa sille (asiointipalvelussa voi myös lähettää kaikki hakemuksen liitteet)
•    ilmoittaa tiedot etuuden maksamista varten, jos vuokralainen haluaa, että hänelle myönnetyt etuudet maksetaan vuokranantajalle. 

Palveluun tulee lisää toimintoja myöhemmin. Kelan tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa vuokranantajien asiointia.

Kirjautuminen vuokranantajan asiointipalveluun

Vuokranantajan asiointipalveluun voi kirjautua 
-    kela.fin ylälaidassa olevasta painikkeesta Kirjaudu -> Kumppanit 
-    verkkosivulla www.kela.fi/yhteistyokumppanit-vuokranantajat-asiointipalvelu

Jos vuokranantaja on esimerkiksi yritys tai muu organisaatio, vuokranantajan edustaja tarvitsee kirjautumiseen vahvan sähköisen tunnistautumiskeinon ja Suomi.fi-valtuuden Vuokravakuuden realisointi. Vuokranantajan edustaja voi pyytää valtuutta omalta organisaatioltaan. Lue lisää asiointivaltuuksien antamisesta.

Jos vuokranantaja on yksityishenkilö, hän voi kirjautua palveluun omilla henkilökohtaisilla tunnuksillaan, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Yksityishenkilö ei siis tarvitse Suomi.fi-valtuutta.

Samalla olemme julkaisseet uudistetut, vuokranantajille suunnatut verkkosivut. Ne löytyvät osoitteesta https://www.kela.fi/yhteistyokumppanit-vuokranantajat.

Lue lisää 

•    Vuokranantajat (kela.fi) 
•    Tukien aleneminen muuttanee asuntomarkkinoita (elamassa.fi)

Tiedotetta on 18.3. päivitetty tiedolla, että asiointipalvelu on otettu käyttöön. 

Sivu päivitetty 18.3.2024