Anna palautetta | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Auta meitä kehittämään Kelaa

Anna palautetta

Palautelomake

Missä Kela on mielestäsi onnistunut? Mikä vaatii kehittämistä? Voit antaa meille palautetta ja kehittämisehdotuksia Kelan palveluista, etuuksista ja toiminnasta.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia myös yhteistyökumppaneilta ja työnantaja-asiakkailta.

Voit pyytää Kelaa vastaamaan palautteeseesi.

Jos haluat ilmoittaa verkkopalvelun viasta tai teknisestä ongelmasta, lähetä sähköpostia tekniseen asiakastukeen, tekninentuki@kela.fi.

Jos asiasi koskee verkkopalveluidemme saavutettavuutta, anna palautetta saavutettavuusselosteessa löytyvällä palautelomakkeella.

Palautteella et voi hoitaa Kela-asioitasi

Huomaathan, että palautelomakkeella et voi hoitaa henkilökohtaisia Kela-asioita tai vaikuttaa niiden käsittelyyn, sillä palaute ei yhdisty Kela-tietoihisi.

Palautelomakkeella et voi lähettää Kelaan esimerkiksi muutosilmoituksia, tilinumeroita tai ajanvarauksen peruutuksia. Emme myöskään voi vastata palautelomakkeella lähetettyihin henkilökohtaisia asioita koskeviin kysymyksiin.

Voit hoitaa Kela-asioitasi

Työnantajana tai yhteistyökumppanina voit hoitaa Kela-asioita

Koskeeko palautteesi taksin tilaamista tai taksimatkaa?

Anna taksimatkaa tai taksin tilaamista koskeva palaute suoraan sille palveluntuottajalle, jolta taksimatka on tilattu. Palveluntuottajat raportoivat saamansa palautteet kuukausittain Kelalle. Tarkista alueesi palveluntuottajat.

Jos haluat antaa taksimatkaa koskevan yleisen palautteen Kelalle, voit antaa sen palautelomakkeella. Muista silloin mainita maakunta ja palveluntuottaja, jolta matkan tilasit. 

Jos haluat, että Kela selvittää taksimatkaan liittyvän asiasi yksilöidysti, lähetä viesti OmaKelassa tai soita puhelinpalveluun.

Koskeeko palautteesi kuntoutusta?

Anna kuntoutusta koskeva palautteesi ensisijaisesti suoraan kuntoutuksen palveluntuottajalle. Voit antaa palautetta kuntoutuksestasi myös OmaKelassa, puhelinpalvelussa tai palvelupisteessä.

Opiskelijan kesä, työt ja tulot

Oletpa sitten aikeissa viettää kesäsi töiden, lomailun, opintojen tai työnhaun parissa, tutustu näihin vinkkeihin opiskelijoiden kesäajan toimeentuloa varten. Kun olet tarkistanut, että Kela-asiasi ovat kunnossa, voit suunnata rennoin mielin kesää kohti.

Sivu päivitetty 17.5.2024