Tietoa palvelusta | KelaSiirry sisältöön

Tietoa palvelusta

Kela.fi-verkkopalvelun tarkoituksena on kertoa kansalaisille, millaista tukea ja mitä etuuksia Kela tarjoaa eri elämäntilanteissa. Kela.fi palvelee myös työnantajia, kumppaneita ja muita sidosryhmiä.

Kelassa tehtävät etuuspäätökset perustuvat aina lainsäädäntöön eivätkä tämän verkkopalvelun sisältöön. Pyrimme kuitenkin siihen, että verkkopalvelun sisältö on aina ajan tasalla. Sivun alalaidassa oleva päivämäärä kertoo, milloin verkkosivua on viimeksi päivitetty.

Kerromme mahdollisimman selkeällä yleiskielellä sosiaaliturvasta ja sitä koskevasta lainsäädännöstä, joka on usein monimutkaista.

Etuuksia koskeva lainsäädäntö on valmisteltu eduskunnassa ja valtioneuvostossa. Kelan tehtävänä on lainsäädännön toimeenpano.

Liitetiedostot

Verkkopalveluumme linkitetyt tiedostot ovat valtaosin pdf-tiedostoja. Niiden lukeminen onnistuu selaimella tai erityisellä pdf-lukuohjelmalla. Esimerkiksi maksuton Adobe Reader (get.adobe.com) sopii tarkoitukseen.

Ylläpito ja kehittäminen

Verkkopalvelun kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kelan viestintäyksikkö. Jos haluat antaa yleistä palautetta verkkopalvelustamme, voit antaa sitä palautelomakkeella. Jos palautteesi koskee tiettyä verkkosivua ja sen sisältöä, voit antaa sivukohtaista palautetta painikkeella, joka löytyy sivujen alalaidasta kohdasta ”Mitä mieltä olet sivusta?”.

Tekijänoikeudet

Verkkopalvelun tekijänoikeudet ja muut oikeudet kuuluvat Kelalle. Tästä huolimatta kela.fin sisällöt ovat vapaasti hyödynnettävissä, kunhan ilmoittaa lähteen ja huolehtii omien sivujensa ylläpidosta. Voit myös vapaasti linkittää Kelan sivuille.

Lue lisää