Kelan tutkimus, tilastot ja tietotuotteet löytyvät nyt Kelan tietotarjotin -verkkopalvelusta | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan tutkimus, tilastot ja tietotuotteet löytyvät nyt Kelan tietotarjotin -verkkopalvelusta

Julkaistu 20.4.2023

Kelan tietotarjotin kokoaa Kelan tilastot, Tutkimusblogin ja muut tietotuotteet yhteen verkkopalveluun. Sivustoa kehitetään jatkuvasti, jotta Kela voi palvella tietoasiakkaitaan entistä paremmin.

Kelan tietotarjotin -verkkosivusto kokoaa yhteen Kelan tietoon liittyvät tietosisällöt ja -palvelut. Tietotarjotin keskittyy vastaamaan Kelan yhteisöasiakkaiden ja kumppanien tietotarpeisiin ja Kela.fi-sivusto keskittyy henkilöasiakkaan palvelemiseen. Tietotarjottimen sisällöt on suunnattu kaikille Kelan tiedoista kiinnostuneille ja niitä työssään hyödyntäville, kuten päättäjille, medialle ja tutkijoille.

– Kela on paitsi sosiaaliturvan toimeenpanija, myös merkittävä tietotalo. Kaikille käyttäjille avoimen verkkopalvelun ansiosta Kelan tuottama ja hallinnoima tieto on löydettävissä entistä helpommin. Toivon, että myös uudet asiakkaat löytävät nyt Kelan tietosisältöjen pariin, sanoo Kelan tietopalvelut-yksikön johtaja Marina Lindgren.

Monipuolista sisältöä 

Tietotarjottimessa voi tutustua Kelan tietoon liittyvään palvelutarjontaan yleisesti tai hakea tietoa täsmälliseen tarpeeseen. Sivuston haku kokoaa haettuun aiheeseen liittyvät Kelan tietotuotteet ja –palvelut riippumatta siitä, onko kyse tilastoista tai tutkimuksesta. 

Palvelusta löytyy esimerkiksi Tutkimusblogi, jossa Kelan tutkijat kertovat ajankohtaisista ilmiöistä ja tutkimustuloksista, tilasto- ja tutkimustietoa yhdisteleviä tietopaketteja sekä Kelasto-tilastotietokanta.

– Kattavat tilastoaineistomme mahdollistavat paitsi tuoreimman tiedon tarkastelun, myös tilastotiedot takautuvasti pidemmiltä ajanjaksoilta. Tietoja voi tarkastella kunnan, hyvinvointialueen tai koko Suomen tasolla, Lindgren kertoo. 

Interaktiiviset sovellukset tarjoavat lisämahdollisuuksia tilastotietojen hyödyntämiseen: Alueen tilannekuva kokoaa Kelan etuuksiin liittyvää tietoa tarkasteltavaksi hyvinvointialueittain ja Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvassa voi tutkia perustoimeentulotuen ja kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen saajiin liittyviä kuntakohtaisia tietoja.

Kela haluaa kehittää toimintaansa ja palvelujaan yhdessä asiakkaidensa kanssa. Myös Kelan tietotarjotinta tullaan kehittämään entistä toimivammaksi saadun palautteen perusteella. 

Lisätietoa:

Sivu päivitetty 20.4.2023