Kelan etuuskäsittelyn uudistaminen etenee neuvotteluvaiheeseen | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan etuuskäsittelyn uudistaminen etenee neuvotteluvaiheeseen

Julkaistu 4.4.2024

Kela uudistaa etuuskäsittelyn tietojärjestelmät ja aloittaa siihen liittyvät hankintaneuvottelut.

Kelassa on käynnissä strateginen Eepos-kehittämisohjelma, jossa Kela uudistaa sosiaaliturvan toimeenpanoa. Ohjelman kautta Kela toteuttaa 2030-luvun alkuun mennessä strategiansa mukaisen asiakaslähtöisen toimintamallin.

Ohjelmassa Kela hankkii alustat ja kumppanit, joiden avulla se uudistaa etuuskäsittelyn, digitaalisen asioinnin, asiakkuudenhallinnan ja tiedonvälityksen. Hankittavat alustat mahdollistavat myös tulevaisuuden palvelujen käyttöön ottamisen.

Hankintatapana on kilpailullinen neuvottelumenettely. Hankinta on tarkoitus saada päätökseen alkuvuonna 2025.

Neuvotteluihin valittiin neljä tarjoajaa

Hankintailmoitus julkaistiin tammikuussa 2024. Kela vastaanotti määräaikaan mennessä yhteensä 17 osallistumishakemusta, joista se valitsi hankintaneuvotteluvaiheeseen neljä tarjoajaa.

Valintakriteereissä painotettiin sosiaaliturvan toimeenpanon valmisohjelmistoja sekä niiden toimeenpanon todennettuja referenssejä.

Neuvotteluihin valitut tarjoajat ovat ryhmittymä CGI Suomi Oy ja Merative UK Ltd, ryhmittymä Fast Enterprises LLC ja Accenture Finland Oy, PricewaterhouseCoopers Business Services SRL (teknologiana Salesforce) sekä ryhmittymä Tietoevry Tech Services Finland Oy ja SAP Fioneer GmbH.

Hankintaneuvottelut käydään alustavien tarjousten pohjalta kevään ja syksyn 2024 aikana. Kela tekee toimittajavalinnan alkuvuodesta 2025.

Lisätiedot

Hankintaprosessiin liittyvät kysymykset: kilpailutus@hansel.fi 

Sivu päivitetty 4.4.2024