Kela ei enää korvaa koronavirustesteihin ja koronarokotuksiin liittyviä matka- ja toimenpidekuluja | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kela ei enää korvaa koronavirustesteihin ja koronarokotuksiin liittyviä matka- ja toimenpidekuluja

Julkaistu 22.6.2023

1.7.2023 alkaen koronarokotukseen ja koronavirustestiin liittyvistä matkoista ei voi enää saada Kela-korvausta. Myös yksityisessä terveydenhuollossa tehdyn koronavirustestin ja rokotustoimenpiteen aiheuttamien kulujen korvaaminen päättyy.

Kela on korvannut koronaan liittyvien matkojen kustannuksia ja yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen koronavirustestien ja rokotustoimenpiteiden kustannuksia sairausvakuutuslain väliaikaisten muutosten perusteella. Sairausvakuutuslain väliaikaiset muutokset päättyvät 30.6.2023.

1.7.2023 alkaen Kela ei enää korvaa koronarokotuksesta ja koronavirustestistä aiheutuneita matkakustannuksia eikä yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen koronavirustestien ja rokotustoimenpiteiden kustannuksia.

Sairausvakuutuslain väliaikaisten muutosten päättymisellä ei ole vaikutusta hyvinvointialueiden koordinoimiin koronarokotuksiin ja koronavirustesteihin.

Kela alkoi korvata yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen koronavirustestien kustannuksia huhtikuussa 2020 ja koronarokotustoimenpiteen kustannuksia maaliskuussa 2021. Koronarokotukseen ja koronavirustestiin tehtyjen matkojen kustannuksia alettiin korvata maaliskuussa 2021.

Kela maksoi koronavirusteisteistä aiheutuneita kustannuksia 80 milj. euroa. Koronorarokotustoimenpiteen kustannuksia korvattiin 1,7 milj. euroa. Koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksista ei ole saatavilla tietoa erikseen.

Sivu päivitetty 6.3.2024