Auli Valli-Lintu Kelan lainsäädännön kehittämisjohtajaksi | Tietoa Kelasta | KelaSiirry sisältöön

Auli Valli-Lintu Kelan lainsäädännön kehittämisjohtajaksi

Julkaistu 8.2.2024

Kelan lainsäädännön kehittämisjohtajaksi on valittu varatuomari Auli Valli-Lintu. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2024. 

Kelan lainsäädännön kehittämisjohtajana Auli Valli-Linnun tehtäviin kuuluu muun muassa Kelalle merkittävien lainsäädännön kehittämishankkeiden ennakointi ja niihin liittyvän valmistelun johtaminen Kelassa. 

– Valinta vahvistaa Kelan lainsäädännöllistä osaamista. Auli Valli-Linnulla on vankka kokemus lainsäädännön kehittämisestä, ja hän tuntee sote-uudistuksen perusteellisesti. Hänen osaamisensa parantaa Kelan toimeenpaneman sosiaaliturvalainsäädännön yhteensovittamista. Lähivuosina on suunnitteilla suuri määrä sosiaaliturvaan liittyviä säädösmuutoksia. Meillä Kelassa on tärkeä muodostaa kokonaiskuva eri muutosten yhteisvaikutuksista sekä nostaa tarkemmin esille lainmuutosten yhdyspinnat. Tavoitteena on myös tukea lainvalmistelua ministeriöissä ja lakiesitysten käsittelyä eduskunnassa, toteaa johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kelasta.

Auli Valli-Lintu siirtyy Kelaan KPMG:stä, jossa hän on vastannut sote- ja kuntalainsäädäntöön, valtionhallintoon sekä yleishallintojuridiikkaan liittyvistä lakipalveluista. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa lainsäädäntöjohtajana valtiovarainministeriössä sekä hallitusneuvoksena sosiaali- ja terveysministeriössä. Koulutukseltaan Valli-Lintu on varatuomari.

 – Kelan etuuslainsäädännön uudistustyö on meneillään olevan sosiaaliturvauudistuksen vuoksi nyt ja tulevaisuudessa keskiössä. Tässä uudistustyössä haluan olla Kelan muiden asiantuntijoiden kanssa mukana.  Työn merkitystä ja vastuullisuutta korostaa se, että on kyse asiakkaiden näkökulmasta keskeisten, hyvinvointiyhteiskunnan palveluja ja etuja koskevan lainsäädännön kehittämisen ennakoinnista ja tukemisesta, Auli Valli-Lintu sanoo. 

Auli Valli-Lintu aloittaa tehtävässään 1.5.2024.

Sivu päivitetty 8.2.2024

Mitä mieltä olet sivusta?