Kutsu: Aamu Kelassa 27.8.2024: Lukutaito heikkenee, miten julkishallinnon pitäisi varautua siihen? | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kutsu: Aamu Kelassa 27.8.2024: Lukutaito heikkenee, miten julkishallinnon pitäisi varautua siihen?

Julkaistu 19.6.2024

Suomalaisten lukutaito heikkenee. Tuoreimman Pisa-tutkimuksen mukaan jo useamman kuin joka viidennen yhdeksäsluokkalaisen lukemisen taso on niin heikko, että sillä ei pärjää yhteiskunnassa. Väestö myös ikääntyy, ja Suomessa asuu aiempaa enemmän ihmisiä, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

Julkishallinnossa on jo pitkään panostettu selkeään kieleen, mutta riittääkö se? Millaisia palvelujen, tekstien ja kielenkäytön pitäisi olla, jotta ne olisivat jatkossakin asiakkaille ymmärrettäviä? Millaisia ratkaisuja voisimme löytää yhdessä?

Näistä kysymyksistä keskustellaan elokuun Aamu Kelassa -tilaisuudessa, jonka paneeliin on kutsuttu nuorten lukutaidon, lukutaidon tutkimuksen, selkeän viranomaiskielen ja selkokielen asiantuntijoita. Keskustelijoiden nimet julkistetaan elokuussa.

Aamu Kelassa -tapahtumat ovat ajankohtaisia keskustelutilaisuuksia Kelan kumppaneille ja sidosryhmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.  

Aika: 27.8.2024 klo 9–11

Aamupuuro klo 9–9.30. Ohjelma alkaa klo 9.30. 

Paikka: Kelan päätalo, Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä. Keskustelun tallenne julkaistaan Kelan verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Aamu Kelassa 27.8.2024: Lukutaito heikkenee, miten julkishallinnon pitäisi varautua siihen? (lyyti.fi)

Lämpimästi tervetuloa! 

Sivu päivitetty 19.6.2024