Kuntoutusrahaa voi hakea OmaKelassa uudistuneella hakemuksella | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kuntoutusrahaa voi hakea OmaKelassa uudistuneella hakemuksella

Julkaistu 11.12.2023

Kuntoutusrahaa voi nyt hakea OmaKelassa uusitulla verkkohakemuksella. Helppokäyttöisen hakemuksen täyttäminen onnistuu myös mobiililaitteella. 

Kuntoutusrahaa voi nyt hakea OmaKelassa uudistetulla verkkohakemuksella suomeksi tai ruotsiksi.

Uusi hakemus on saavutettava, ja hakemuksen voi täyttää myös mobiililaitteella. Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että verkkopalvelun suunnittelussa on huomioitu useiden erilaisten käyttäjäryhmien, kuten näkövammaisten tai iäkkäiden ihmisten, tarpeet.

Kelan asiakkaat sekä Kelan palvelu- ja ratkaisuasiantuntijoista koostuva käyttäjäraati ovat olleet mukana uuden verkkohakemuksen kehittämisessä. Asiakkaat ovat myös testanneet hakemuksen käytettävyyttä. 

Verkkohakemuksen täyttäminen on sujuvaa

Uudistamisen keskeisin tavoite on parantaa asiakaskokemusta. Tavoitteena on ollut tehdä hakemuksen täyttämisestä mahdollisimman sujuvaa. Hakemuksella asiakasta ohjataan vastamaan vain tarpeellisiin kysymyksiin. 

Hakemuksen täyttäminen on nyt aiempaa helpompaa ja nopeampaa, koska hakemuksessa näytetään valmiiksi tiedot kuntoutuksista, jotka Kela on myöntänyt asiakkaalle. Asiakkaan ei siis enää tarvitse ilmoittaa näitä tietoja erikseen.

Hakemusta ei myöskään tarvitse täyttää kerralla valmiiksi, koska sen voi tallentaa keskeneräisenä 30 päivän ajaksi. Hakemuksen voi täyttää myös suullisesti Kelan asiakaspalvelussa. 

Hakemus täydentyy myöhemmin uusilla ominaisuuksilla. Nuoren kuntoutusrahan hakijat ohjataan vielä toistaiseksi OmaKelassa vanhalle hakemukselle, mutta hekin pääsevät käyttämään uutta hakemusta keväällä 2024.

Sivu päivitetty 11.12.2023