Rintamalisiin tulee korotuksia | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Rintamalisiin tulee korotuksia

Julkaistu 15.12.2023

Rintamalisän sekä ulkomaille maksettavan rintamalisän määrät suurenevat 200 euroon kuukaudessa. Korotukset tulevat voimaan 1.5.2024 alkaen. 

Rintamalisän määrä korotetaan nykyisestä 138,16 eurosta 200 euroon kuukaudessa. Korotus koskee myös ulkomaille maksettavaa rintamalisää. Korotukset eivät vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Kela korottaa rintamalisän määrän automaattisesti 1.5.2024 alkaen.

Eduskunta perustelee korotuksia viime vuosien korkealla inflaatiolla, joka on vaikuttanut myös veteraanien toimeentuloon. Samassa yhteydessä todetaan, että korotus helpottaa erityisesti pienituloisia veteraaneja selviytymään lääkekustannuksista, sairaanhoitokulujen omavastuista, palveluasumisen vuokrista sekä muista arjen välttämättömistä kustannuksista.  

Rintamasotilaseläkelain mukaiseen rintamalisään on oikeus henkilöllä, jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai Sota-arkiston antama todistus osallistumisesta miinanraivaustehtävään. Rintamalisää voidaan maksaa myös rintamalisän edellytykset täyttävälle henkilölle, joka asuu ulkomailla ja joka ei saa kansaneläkettä. Muilla tuloilla tai varallisuudella ei ole vaikutusta rintamalisän määrään.

Vuoden 2023 lokakuussa rintamalisän saajia oli 2 214 henkilöä ja ulkomaille maksettavan rintamalisän saajia oli 18 henkilöä. 

Lisätietoja

Raija-Liisa Foudila
vastaava suunnittelija, Kela
raija-liisa.foudila@kela.fi
puh. 020 634 3358

Lue lisää

Rintamalisä veteraaneille | Henkilöasiakkaat | Kela
Sotiemme veteraanien toimeentulo ja tuki vuodesta 1940 nykypäivään | Kelan tietotarjotin

Sivu päivitetty 15.12.2023