Tutustu opiskelijan etuuksiin selkosuomeksi | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Tutustu opiskelijan etuuksiin selkosuomeksi

Julkaistu 30.5.2022

Vuoden 2022 esite kertoo selkokielellä, miten Kela tukee opiskelijoita ja armeijaa tai siviilipalvelusta suorittavia sekä miten etuuksia haetaan. Samat tiedot ovat myös Kelan selkokielisillä sivuilla.

Kelan selkokieliset etuusesitteet esittelevät kaikki Kelan etuudet selkosuomeksi ja selkoruotsiksi. Helposti ymmärrettävät esitteet sopivat kaikille Kelan asiakkaille.

Kaikista kahdeksasta esitteestä on nyt julkaistu uudet versiot vuodelle 2022. Kaikkiin esitteisiin voi myös tutustua verkossa.

Myös Kelan selkokielinen esite opiskelijoille ja asevelvollisille on päivitetty suomeksi ja ruotsiksi lukuvuodelle 2022–2023. Opiskelijan ja asevelvollisen etuuksista voi lukea selkokielellä myös Kelan verkkosivujen kohdasta opiskelu ja asevelvollisuus (selkosuomeksi).

Oppilaitokset ja yhteistyökumppanit voivat tilata esitteitä osoitteesta lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 10 kappaletta. Painettuja esitteitä saa myös Kelan palvelu- ja asiointipisteistä.

Selkokieliset tekstit julkaistaan myös Kelan selkokielisillä verkkosivuilla. Niillä vieraili viime vuonna 425 800 uniikkia kävijää.

Sivu päivitetty 1.12.2022