Kelan päätoimitaloon Helsingin Töölössä suunnitteilla laaja peruskorjaus | Ajankohtaista | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan päätoimitaloon Helsingin Töölössä suunnitteilla laaja peruskorjaus 

Julkaistu 11.1.2024

 

Kela on käynnistänyt päätoimitalonsa peruskorjaushankkeen suunnittelun. Hankesuunnittelun aikana selvitetään, kuinka laajoja korjaustarpeet ovat. Kulttuurihistoriallisesti merkittävän rakennuskohteen korjauksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota työn laatuun ja kiinteistön suojeluun.


Kelan päätoimitalo Helsingin Nordenskiöldinkadulla on kattavan peruskorjauksen tarpeessa. Toimitalo on Aino ja Alvar Aallon suunnittelema, ja se on rakennettu vuosina 1953–1956. 


Kelan teettämien kuntoarvioiden ja kunnossapitoselvitysten perusteella päätoimitalon keskeiset tekniset järjestelmät ovat elinkaarensa lopussa. Lisäksi esimerkiksi ulkoseinärakenteissa, vaipparakenteissa ja kansirakenteissa on merkittäviä korjaustarpeita. 


Kela on käynnistänyt peruskorjaushankkeen suunnittelun. Hankesuunnitteluvaiheessa selvitetään peruskorjaushankkeen kokonaislaajuus, kustannukset ja kesto. 

– Hankesuunnittelun aikana selvitämme, kuinka laajoja korjaustarpeet ovat ja millaisia mahdollisuuksia meillä on parantaa talon toiminnallisuuksia, muuntumismahdollisuuksia sekä tila- ja energiatehokkuutta. Tilojen toimintoja on tarve muuttaa vastaamaan nykypäivän hybridityöskentelyn tarpeita, kertoo Kelan kiinteistöpalveluiden palvelupäällikkö Katja Lintunen

Arkkitehti ja suunnittelijat valittu hankesuunnitteluvaiheeseen

 

Hankesuunnitteluvaiheen pääsuunnittelijasta, arkkitehdistä sekä taloteknisistä suunnittelijoista toteutettiin julkiset kilpailutukset syksyllä 2023. Kilpailutusten valinnat ovat varmistuneet seuraavasti
•    rakennuttamispalvelut: A-Insinöörit, rakennuttaminen
•    arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy
•    rakenne- ja geosuunnittelu: Ideastructura Oy
•    sähkösuunnittelu: Rejlers Rakentaminen Oy
•    LVIJ- ja rakennusautomaatiosuunnittelu: Sweco Finland Oy.

Kelan päätoimitalo on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kokonaistaideteos, jossa pienimpiinkin yksityiskohtiin ja materiaalivalintoihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Arkkitehtuurin asiantuntijat pitävät sitä yhtenä Aaltojen onnistuneimmista rakennuksista. Sen peruskorjaus vaatii paljon asiantuntemusta ja yhteistyötä muun muassa Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. 

Sivu päivitetty 11.1.2024