Kela-taksin palveluntuottajat jatkavat vuosina 2024–2025 | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Kela-taksin palveluntuottajat jatkavat vuosina 2024–2025

Julkaistu 3.1.2024

Kelan korvaamista taksimatkoista vastaavat palveluntuottajat jatkavat taksipalvelua ainakin seuraavat kaksi vuotta. Vuoden 2024 alusta alkaen Kela-taksia saa ajaa ainoastaan sellainen kuljettaja, joka on saanut koulutuksen erityisryhmien kohtaamiseen.

Kela-taksin palveluntuottajien sopimus Kelan kanssa päättyy vuoden 2024 lopussa. Kela tiedusteli palveluntuottajilta päätöstä optiovuoden (2025) käyttämisestä, ja kaikki sitoutuivat siihen. Kela-taksin palveluista vastaavat siis tutut palveluntuottajat ainakin vuosina 2024–2025.

1.1.2024 alkaen Kela-taksia saa ajaa vain sellainen kuljettaja, joka on saanut koulutuksen erityisryhmien kohtaamiseen. Jatkossa palveluntuottajat välittävät Kelan korvaamia taksimatkoja vain niille kuljettajille, jotka ovat suorittaneet Kelan edellyttämän koulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on turvata laadukkaat taksikuljetukset sekä lisätä kuljettajien ymmärrystä erityistä apua tarvitsevien asiakasryhmien palvelusta.

Kela on yhteistyössä palveluntuottajien kanssa kartoittanut koulutusten etenemistä. Joulukuun alkuun mennessä koulutuksen on Traficomin tilaston mukaan suorittanut jo yli 9 000 taksinkuljettajaa. Kaikki Kela-taksien palveluntuottajat ovat sitoutuneet siihen, että koulutuksen suorittaneita taksinkuljettajia on myös ensi vuonna riittävästi jokaisen maakunnan alueella.

Kelan korvaamien matkojen omavastuu säilyy ennallaan vuonna 2024. Asiakas maksaa yhdensuuntaiselta matkaltaan edelleen enintään 25 euroa, ja Kela korvaa sen ylittävät kustannukset. Myös vuosiomavastuu pysyy samana (300 euroa). Kela seuraa vuosiomavastuun täyttymistä ja välittää tiedon Kela-taksien tilausvälityskeskukselle. Matkasta ei tarvitse maksaa omavastuuta sen jälkeen, kun vuosiomavastuu on täyttynyt.

Lue lisää

Näin tilaat Kela-taksin

Sivu päivitetty 3.1.2024