Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioiden uudet palveluntuottajat aloittavat 1.1.2023 – Valtaosa terapioista jatkuu ennallaan | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioiden uudet palveluntuottajat aloittavat 1.1.2023 – Valtaosa terapioista jatkuu ennallaan

Julkaistu 10.11.2022

Kela on kilpailuttanut vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat. Kilpailutuksen vuoksi osa yksilöterapioiden palveluntuottajista vaihtuu 1.1.2023. Kela ottaa yhteyttä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden palveluntuottaja vaihtuu.

Kela on kilpailuttanut vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat. Tarjouskilpailut koskivat seuraavia terapiamuotoja: allasterapia, fysioterapia, fysioterapeutin toteuttama ratsastusterapia, kuvataidepsykoterapia, musiikkiterapia, neuropsykologinen kuntoutus, perheterapia, puheterapia, psykoterapia, toimintaterapia ja toimintaterapeutin toteuttama ratsastusterapia.

Terapiapalveluja on hankittu lisäksi ruotsin kielellä Kelan eteläisen, läntisen ja pohjoisen vakuutuspiirien alueilla.
Kilpailutuksen vuoksi osa yksilöterapioiden palveluntuottajista vaihtuu 1.1.2023. Nykyisten palveluntuottajien sopimukset ovat voimassa 31.12.2022 saakka. 

Uusien Kelan kanssa sopimuksen tehneiden palveluntuottajien tiedot tulevat Kelan palveluntuottajahakuun vaiheittain: fysioterapian ja toimintaterapian palveluntuottajat näkyvät haussa 10.11.2022., ja muiden terapiamuotojen palveluntuottajat näkyvät 18.11.2022.

Asiakkaan pitää ilmoittaa palveluntuottajan tiedot Kelaan

Valtaosa asiakkaista voi jatkaa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiaansa tuttuun tapaan nykyisen terapeutin tai palveluntuottajan kanssa 1.1.2023 alkaen. Asiakas voi varmistaa tämän terapeutiltaan.

Jos asiakkaan palveluntuottaja vaihtuu kilpailutuksen vuoksi, hänen täytyy ilmoittaa uuden palveluntuottajan tiedot Kelaan. Kela lähettää kirjeen kaikille niille asiakkaille, joiden palveluntuottaja vaihtuu. Kela lähettää kirjeen myös niille asiakkaille, joiden nykyisen palveluntuottajan ja Kelan väliseen sopimukseen on tullut muutoksia. Tällöin asiakkaan täytyy vahvistaa palveluntuottajan valinta Kelalle. Jos asiakkaan kuntoutus sisältää useampia yksilöterapioita, hän voi saada useamman palveluntuottajan valintaan liittyvän kirjeen. Kirjeessä on ohjeet uuden palveluntuottajan valintaan tai nykyisen palveluntuottajan vahvistamiseen. 

Asiakas voi valita palveluntuottajan asuinkuntansa alueelle hyväksytyistä palveluntuottajista. Palveluntuottajan yhteystiedot löytyvät Kelan palveluntuottajahausta.  Palveluntuottajahaku nostaa asiakkaan asuinkunnan perusteella tarjolle kaikki valittavissa olevat palveluntuottajat. Myös palvelun kielen voi valita palveluntuottajahaussa. Kun asiakas valitsee uutta palveluntuottajaa, hänen on hyvä varmistaa, että palveluntuottaja voi ottaa uusia asiakkaita.

Asiakas voi ilmoittaa palveluntuottajan tiedot Kelaan esimerkiksi viestillä OmaKelassa tai soittamalla numeroon 020 692 205. Numerosta asiakas saa tarvittaessa apua myös uuden palveluntuottajan valintaan. 

Kun asiakas on ilmoittanut palveluntuottajan tiedot Kelaan, hän saa Kelasta uuden kuntoutuspäätöksen.

Sivu päivitetty 10.11.2022

Mitä mieltä olet sivusta?