Asiointipalvelu OmaKela | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Asiointipalvelu OmaKela

OmaKela

Kirjaudu

OmaKela on Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille.

Kela-asioiden hoitaminen verkossa on kätevää: voit hoitaa asiat missä ja milloin vain. Kun haet tuet ja lähetät liitteet verkossa, ne ovat heti perillä. Näet myös, jos hakemuksestasi puuttuu liitteitä tai lisätietoja.

OmaKelassa voit

  • hakea tukia
  • lähettää liitteet
  • tarkistaa päätöksen
  • tarkistaa maksupäivän ja tuen määrän
  • ilmoittaa muutoksista
  • lähettää ja lukea viestejä.

Usein kysyttyä verkkoasioinnista

OmaKelassa voit hakea kaikkia tukia.

Lue lisää tukien hakemisesta.

Jos haluat tietää, voitko saada tukea, lue ensin eri tuista ja niiden perusteista kela.fi-sivustolta. Laskurilla voit arvioida, voisiko sinulla olla oikeus tiettyyn tukeen.

Tee sen jälkeen hakemus verkossa. Kun täytät hakemuksen huolellisesti ja lähetät kaikki liitteet kerralla, hakemuksesi käsittely nopeutuu.

OmaKelan etusivulta näet koosteen ajankohtaisista asioistasi. Etusivulta voit tarkistaa sinulle tulleet viestit ja lisätietopyynnöt sekä päätökset ja maksupäivät. Näet myös tiedon, onko hakemuksesi käsittely aloitettu, ja arvion siitä, miten kauan käsittely kestää.

Jos olet alaikäisen lapsen huoltaja tai asioit toisen täysi-ikäisen henkilön valtuuttamana, voit hakea OmaKelassa toisen puolesta joitakin tukia ja lähettää näihin liitteitä. 

OmaKelan etusivulla voit myös seurata hakemuksen etenemistä ja maksutietoja alaikäisen lapsesi tai sinut valtuuttaneen henkilön puolesta.

Lue lisää toisen puolesta asioinnista OmaKelassa.

Luovu paperipostista ja nopeuta asiointia

Anna OmaKelassa lupa siihen, että voimme lähettää sinulle verkossa viestejä, kirjeitä ja päätöksiä. Saat ilmoituksen OmaKelaan saapuneesta postista tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Toimi näin, kun haluat luopua paperipostista

 

Kelan digituki

Jos tarvitset apua Kela-asioiden hoitamiseen verkossa, voit saada digitukea. Digitukea saa puhelimessa ja palvelupisteessä

Lue lisää
Sivu päivitetty 11.7.2024