Asiointipalvelu OmaKela | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Asiointipalvelu OmaKela

OmaKela

Kirjaudu

OmaKela on Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille.

Kela-asioiden hoitaminen verkossa on kätevää: voit hoitaa asiat missä ja milloin vain. Kun haet tuet ja lähetät liitteet verkossa, ne ovat heti perillä. Näet myös, jos hakemuksestasi puuttuu liitteitä tai lisätietoja.

OmaKelassa voit

  • hakea etuuksia
  • lähettää liitteet
  • tarkistaa päätöksen
  • tarkistaa maksupäivän ja etuuden määrän
  • ilmoittaa muutoksista
  • lähettää ja lukea viestejä.

Luovu paperipostista ja nopeuta asiointia

Anna OmaKelassa lupa siihen, että voimme lähettää sinulle verkossa viestejä, kirjeitä ja päätöksiä. Saat ilmoituksen OmaKelaan saapuneesta postista tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Toimi näin, kun haluat luopua paperipostista

Usein kysyttyä verkkoasioinnista

OmaKelassa voit hakea kaikkia etuuksia.

Lue lisää etuuksien hakemisesta.

Jos haluat tietää, voitko saada tukea, lue ensin etuuksista ja niiden perusteista. Tutustu esimerkiksi eri etuuksien Kuka voi saada -sivuihin. Laskurilla voit arvioida, voisiko sinulla olla oikeus etuuteen.

Tutustu myös eri etuuksien Näin haet -sivuihin. Sivuilta löydät tietoa esimerkiksi liitteistä, jotka hakemukseen tarvitaan.

Tee sen jälkeen hakemus verkossa. Kun täytät hakemuksen huolellisesti ja lähetät kaikki liitteet kerralla, hakemuksesi käsittely nopeutuu.

OmaKelan etusivulta näet koosteen ajankohtaisista asioistasi. Etusivulta voit tarkistaa sinulle tulleet viestit ja lisätietopyynnöt sekä päätökset ja maksupäivät. Näet myös tiedon, onko hakemuksesi käsittely aloitettu, ja arvion siitä, miten kauan käsittely kestää.

Jos olet alaikäisen lapsen huoltaja tai asioit toisen täysi-ikäisen henkilön valtuuttamana, voit hakea OmaKelassa toisen puolesta joitakin etuuksia ja lähettää näihin liitteitä. 

OmaKelan etusivulla voit myös seurata hakemuksen etenemistä ja maksutietoja alaikäisen lapsesi tai sinut valtuuttaneen henkilön puolesta

Lue lisää toisen puolesta asioinnista OmaKelassa.
 

Sivu päivitetty 11.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?