Kelan chattirobotti vastaa nyt myös sotilasavustusta koskeviin kysymyksiin | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan chattirobotti vastaa nyt myös sotilasavustusta koskeviin kysymyksiin

Julkaistu 3.4.2024

Chattirobotti Kela-Kelpo osaa nyt vastata kysymyksiin sotilasavustuksesta. Asiakas voi kysyä chattirobotilta esimerkiksi, mihin menoihin sotilasavustusta voi hakea, kuka sitä voi saada, milloin avustusta voi hakea ja miten sitä haetaan.

Chattirobotti Kela-Kelpo neuvoo asiakkaita sotilasavustusta koskevissa kysymyksissä osoitteessa kela.fi/asevelvolliset.

Chattirobotti osaa vastata esimerkiksi kysymyksiin siitä, kuka voi saada sotilasavustusta, maksaako Kela koko vuokran palveluksen ajalta, miten sotilasavustusta haetaan ja voiko sitä saada takautuvasti.

− Palveluksen aloittamiseen liittyy paljon kysymyksiä, joista toimeentulo on monilla päällimmäisenä. Chattirobotti on tälle asiakasryhmälle tervetullut lisä Kelan palvelukanaviin. sanoo suunnittelija Antti Lankia Kelan palvelutoiminnan kehittämisyksiköstä.

Chattirobotti tukee verkkoasioinnissa ympäri vuorokauden

Kela-Kelpo ja ruotsinkielinen FPA-Folke ovat palvelleet asiakkaita vuodesta 2021 alkaen ja vastanneet kysymyksiin muun muassa perustoimeentulotuesta, perhe-etuuksista, asumistuesta ja opiskelijan etuuksista. Vuonna 2023 asiakkaat kävivät Kelan chattirobottien kanssa yli 130 000 keskustelua.

Kelan chattirobotista onkin tullut yhä tärkeämpi osa sujuvaa ja laadukasta asiakaspalvelua. Tarvittaessa Kela-Kelpo ohjaa asiakkaita eteenpäin muihin palvelukanaviin, kuten OmaKelaan tai Kelan puhelinpalveluun. Asevelvollisten voi olla hankala asioida Kelassa virastoaikoina. Chattirobotti palvelee kellon ympäri.

Tavoitteena on, että asiakkaat saavat vastaukset kysymyksiinsä helposti ja nopeasti, selkeästi kirjoitetussa muodossa. Kun asiakas saa chattirobotilta vaivattomasti apua ja vinkkejä kela.fissä, verkkoasiointi sujuvoituu.

Chattirobotti oppii jatkuvasti uutta asiakkaiden esittämien kysymysten avulla. Kelan palveluasiantuntijat käyvät päivittäin läpi chattirobotin kanssa käytyjä keskusteluja ja opettavat niiden perusteella chattirobottia vastaamaan kysymyksiin entistä paremmin.

Vinkkejä keskusteluun Kela-Kelpon kanssa

Näillä vinkeillä saat chattirobotilta parhaiten apua:

Mainitse keskustelussa aihepiiri, jota kysymyksesi koskee (esimerkiksi sotilasavustus), niin chattirobotti osaa vastata kysymykseesi tarkemmin.

Älä lähetä henkilötietojasi viestissä.

Kirjoita lyhyitä, muutaman sanan lauseita. Kysy vain yksi kysymys kerrallaan.

Lisätietoja

 

Sivu päivitetty 3.4.2024