Nuoren kuntoutusrahaa voi hakea OmaKelassa uudistuneella hakemuksella | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Nuoren kuntoutusrahaa voi hakea OmaKelassa uudistuneella hakemuksella

Julkaistu 19.3.2024

Nuoren kuntoutusrahaa voi nyt hakea OmaKelassa uusitulla verkkohakemuksella. Myös huoltaja voi hakea nuoren kuntoutusrahaa alaikäisen huollettavansa puolesta. Helppokäyttöisen hakemuksen täyttäminen onnistuu myös mobiililaitteella. 

Nuoren kuntoutusrahaa voi nyt hakea OmaKelassa uudistetulla verkkohakemuksella suomeksi tai ruotsiksi. Nuoren kuntoutusrahaa haetaan samalla hakemuksella kuin kuntoutusrahaa. Hakemus ohjaa asiakasta hakemaan oikeaa etuutta. Nuoren kuntoutusrahaa hakeminen on mahdollista 16–19-vuotiaille nuorille. Myös huoltaja voi hakea nuoren kuntoutusrahaa alaikäisen huollettavansa puolesta.

Uusi hakemus on saavutettava, ja hakemuksen voi täyttää myös mobiililaitteella. Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että verkkopalvelun suunnittelussa on huomioitu useiden erilaisten käyttäjäryhmien, kuten näkövammaisten tai iäkkäiden ihmisten, tarpeet.

Kelan asiakkaat sekä Kelan palvelu- ja ratkaisuasiantuntijoista koostuva käyttäjäraati ovat olleet mukana uuden verkkohakemuksen kehittämisessä. Asiakkaat ovat myös testanneet hakemuksen käytettävyyttä. 

Verkkohakemuksen täyttäminen on sujuvaa

Uudistamisen keskeisin tavoite on parantaa asiakaskokemusta. Tavoitteena on ollut tehdä hakemuksen täyttämisestä mahdollisimman sujuvaa. Hakemuksella asiakasta ohjataan vastamaan vain tarpeellisiin kysymyksiin. 

Hakemusta ei myöskään tarvitse täyttää kerralla valmiiksi, koska sen voi tallentaa keskeneräisenä 30 päivän ajaksi. Hakemuksen voi täyttää myös suullisesti Kelan asiakaspalvelussa. 

Lue lisää

Nuoren kuntoutusraha
 

Sivu päivitetty 20.3.2024