Tutustu opiskelijan etuuksiin selkokielellä | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Tutustu opiskelijan etuuksiin selkokielellä

Julkaistu 25.5.2023

Kela on julkaissut vuoden 2023 Opiskelijat ja asevelvolliset -selkoesitteen. Esite kertoo selkokielellä, miten Kela tukee opiskelijoita ja armeijaa tai siviilipalvelusta suorittavia sekä miten etuuksia haetaan.

Kela julkaisee kalenterivuosittain kahdeksan elämäntilannekohtaista selkokielistä etuusesitettä. Niistä seitsemän julkaistiin jo alkuvuodesta. Nyt on julkaistu myös viimeinen esite Opiskelijat ja asevelvolliset. Samalla on päivitetty esitteen saamen-, englannin- ja venäjänkieliset versiot.

Kelan selkokielinen etuusesite esittelee kaikki opiskelijoiden ja asevelvollisten etuudet selkosuomeksi ja selkoruotsiksi. Esite kertoo, miten Kela tukee opiskelijoita ja armeijaa tai siviilipalvelusta suorittavia sekä miten etuuksia haetaan. Helposti ymmärrettävä esite sopii kaikille Kelan asiakkaille.

Esitteeseen on päivitetty uudet etuussummat ja muut vuoden 2023 etuusmuutokset. Päivityksen yhteydessä myös Opiskelijat ja asevelvolliset -esitteen ulkoasu on hieman uudistunut ja visuaalista ilmettä on selkeytetty entisestään.

Opiskelijat ja asevelvolliset -esitteen pdf-verkkoversioihin voi tutustua kela.fi-sivuilla. Esitteiden verkkoversioissa on otettu huomioon saavutettavuusvaatimukset, joten selailu onnistuu hyvin myös ruudunlukijalla.

Opiskelijan ja asevelvollisen etuuksista voi lukea selkokielellä myös Kelan selkokielisiltä verkkosivuilta.

Kumppanit voivat tilata esitteitä Kelasta

Selkoesitteitä saa Kelan palvelu- ja asiointipisteistä. Kela lähettää selkosuomen- ja selkoruotsinkielisiä esitteitä omien palvelupisteidensä lisäksi myös oppilaitoksiin.

Yhteistyökumppanit voivat tilata selkoesitteitä ja niiden eri kieliversioita sekä muita Kelan painettuja esitteitä sähköpostitse Kelan lomakevarastosta osoitteesta lomakevarasto@kela.fi. Minimitilausmäärä on 10 kappaletta/lähetys.

Saamenkielisiä esitteitä voi tilata sähköpostitse osoitteesta saame@kela.fi. Saamenkielisiä esitteitä lähetetään tarvittaessa myös minimitilausta pienempi määrä.

Lisätietoja asiakkaille

Sivu päivitetty 26.5.2023