OmaKannan uudistus alkaa – kokeile reseptin uusimista ja anna palautetta | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

OmaKannan uudistus alkaa  – kokeile reseptin uusimista ja anna palautetta 

Julkaistu 30.10.2023

OmaKanta uudistuu vaiheittain syksystä 2023 alkaen. Käyttäjiä kuunnellaan palvelun kehittämisessä aktiivisesti. Ensimmäisenä uudessa OmaKannassa voi kokeilla asiointia Reseptit-osiossa. 

OmaKanta on valtakunnallinen verkkopalvelu, josta jokainen näkee omat terveystietonsa, kuten lääkärin tekemät kirjaukset ja diagnoosit. Lisäksi OmaKannassa voi esimerkiksi pyytää reseptin uusimista. 

Uudessa OmaKannassa panostetaan ymmärrettävään kieleen, palvelun käytön helppouteen ja selkeään ulkoasuun. Siirtymävaiheessa uusi ja vanha palvelu ovat käytössä rinnakkain.

Uudessa OmaKannassa asiointi on entistä sujuvampaa

Uuteen OmaKantaan kirjaudutaan tutussa osoitteessa kanta.fi. Kun olet kirjautunut palveluun, pääset siirtymään OmaKannan uuteen versioon. Uudessa OmaKannassa voi 25.10.2023 alkaen selata reseptejään ja pyytää reseptin uusimista terveydenhuollosta. Muita osioita uuteen palveluun julkaistaan loppuvuoden 2023 aikana, ja kehittäminen jatkuu vuonna 2024.

Uudessa OmaKannassa on aiempaa helpompi asioida. Palvelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota ymmärrettävään kieleen, selkeään ja moderniin ulkoasuun ja palvelun käytön helppouteen. Uudessa OmaKannassa on panostettu saavutettavuuteen ja esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla sitä on helpompi käyttää. Palvelussa on myös yksinkertaisempaa tarkastella omia tietojaan ja vaikuttaa niiden käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluissa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni kokeilee uutta OmaKantaa. OmaKannan uudistuksessa on kuunneltu käyttäjiä ja otettu heidän toiveitaan huomioon. Haluamme uudistaa palvelua yhdessä OmaKannan käyttäjien kanssa ja siksi palaute on meille äärimmäisen tärkeää myös uudistuksen eri vaiheissa. Sen perusteella teemme parannuksia palveluun jo matkan varrella, tuoteomistaja Minna Puolanmaa Kanta-palveluista sanoo.

Uudesta OmaKannasta voi antaa palautetta suoraan palvelun uudessa versiossa ja yhteydenottolomakkeella kanta.fissä.

Uusi ja vanha versio toimivat siirtymävaiheessa rinnakkain

OmaKannan vanha versio pysyy uuden rinnalla, ja sitä voi käyttää entiseen tapaan, kunnes uuteen verkkopalveluun on saatu riittävästi toimintoja. Siirtyminen kokonaan uuteen OmaKanta-palveluun tapahtuu vuonna 2024.

OmaKannan uudistuksen etenemistä voi seurata kanta.fissä ja Kanta-palvelujen sosiaalisessa median kanavissa Facebookissa, LinkedInissä ja viestipalvelu X:ssä.

OmaKanta lyhyesti

OmaKanta on valtakunnallinen verkkopalvelu kansalaisille ja osa Kelan toteuttamaa Kanta-palvelujen kokonaisuutta. OmaKannasta jokainen näkee omat terveystietonsa, kuten terveydenhuollon kirjaamat potilastiedot, reseptit ja laboratoriotulokset.

OmaKannassa voi myös pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa hoito- ja elinluovutustahdon. Vuodesta 2023 alkaen OmaKannassa näkyy vähitellen myös sosiaalipalveluissa kirjattuja tietoja.

OmaKanta on tuttu lähes kaikille suomalaisille: vuonna 2022 palveluun kirjauduttiin yli 37 miljoonaa kertaa ja palvelua käytti 3,5 miljoonaa henkilöä. Palvelulla on kuukausittain yli miljoona käyttäjää.

OmaKantaan kirjaudutaan osoitteessa kanta.fi. Kirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Sivu päivitetty 27.10.2023