Kela pyytää yhteistyökumppaneiltaan jatkossa sähköisiä allekirjoituksia | KelaSiirry sisältöön
Tiedote
Julkaistu 9.2.2024

Kela pyytää yhteistyökumppaneiltaan jatkossa sähköisiä allekirjoituksia

Jatkossa Kelan yhteistyökumppanit allekirjoittavat muun muassa erilaiset sopimukset Kelan kanssa sähköisesti. Tämän mahdollistaa 12.02.2024 lähtien Kelan allekirjoituspalvelu.

Kela ottaa käyttöön sähköisen allekirjoituspalvelun 12.02.2024. Kelan allekirjoituspalvelua käyttävät Kelan yhteistyökumppanit, jotka solmivat Kelan kanssa erilaisia sopimuksia, sitoumuksia ja allekirjoittavat muita hallinnollisia asiakirjoja. Sähköinen allekirjoituspalvelu varmentaa asiakirjan tietosisällön sekä allekirjoittajan henkilöllisyyden.

– Hallinnollisten asiakirjojen sähköinen allekirjoittaminen yhteistyökumppaneidemme kanssa helpottaa ja nopeuttaa yhteistyötä. Samalla astumme jälleen ison askeleen kohti paperitonta toimistoa. Vastuullisuus läpäisee koko strategiaamme, sanoo johtaja Nina Nissilä. – Toki vanhatkin allekirjoituskonstit ovat edelleen käytettävissä, jos tarvetta ilmenee.

Sähköinen allekirjoittaminen onnistuu, kun yhteistyökumppanin edustaja saa Kelasta allekirjoituspyynnön sähköpostiinsa. Allekirjoittajan täytyy tunnistautua Suomi.fi-palvelussa. Sitä varten hän tarvitsee joko verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Kela voi myös pyytää, että allekirjoittaja tunnistautuu henkilökohtaisella varmenteella.

Kelan yhteistyökumppanit voivat tutustua palvelun käyttöohjeeseen Kelan verkkosivuilla.

Tutustu

Sivu päivitetty 9.2.2024