Ateriatuki

Jos olet korkeakouluopiskelija, olet oikeutettu alennukseen opiskelija-aterian hinnasta ravintoloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Ateriatuen piirissä olevat ravintolat löydät kunnittain hakupalvelusta. Näissä ravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston vahvistamia ateriakokonaisuuksien enimmäishintoja. Ravintolan pitäjä on vähentänyt aterian enimmäishinnasta ateriatuen, eli maksat ateriastasi siis tuen verran vähemmän. Ateriatuen määrä on 1.1.2013 alkaen 1,94 euroa aterialta. Ateriatukeen on oikeus vain yhdeltä opiskelija-aterialta päivässä.

Voit saada ateriatukea, jos suoritat Suomessa

  • alempaa korkeakoulututkintoa
  • ylempää korkeakoulututkintoa
  • ammattikorkeakoulututkintoa
  • ylempää ammattikorkeakoulututkintoa
  • opintotukeen oikeuttavaa ammatillista tai erikoistumiskoulutusohjelmaa.

Vaikka et ole Suomen kansalainen, sinulla on oikeus ateriatukeen, jos edellä mainitut edellytykset täyttyvät. Jos suoritat korkeakoulututkintoa ulkomailla ja suoritat osan opinnoista suomalaisessa korkeakoulussa (vaihto-opiskelija), olet oikeutettu ateriatukeen vaihto-opiskelun aikana. Jos kuitenkin olet Suomessa suorittamassa vain ulkomaiseen korkeakoulututkintoon liittyvää työharjoittelua tai opiskelet Suomessa ulkomaisessa korkeakoulussa, sinulla ei ole oikeutta ateriatukeen.

Alennuksen saa opiskelijakortilla, Kelan ateriatukikortilla tai Lyyra-maksutarralla

Saat alennushintaisen aterian näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia, Kelan ateriatukikorttia tai maksamalla aterian Lyyra-maksutarralla.

Opiskelijakortin tulee olla SAMOKin tai SYL:n sininen kortti tai SAMOKin vihreä kortti. VR:n ja Matkahuollon myöntämillä opiskelijakorteilla alennusta ei voi saada. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, mutta suoritat opintoja, jotka oikeuttavat ateriatuettuun ruokailuun, korkeakoulusi vastaa tällöin ateriatukikortin myöntämisestä sinulle.

Lisätietoa ateriatuesta opiskelijaravintoloille ja korkeakouluille sekä suositus korkeakouluruokailun periaatteista.

 

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 28.1.2016
Sivu päivitetty 19.10.2012