Perustoimeentulotukihakemuksen keskimääräinen käsittelyaika

Kela antaa päätöksen perustoimeentulotuesta normaalisti viimeistään 7 arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemuksesi on saapunut Kelaan. Tämä edellyttää, että Kela on saanut myös kaikki hakemukseesi tarvittavat liitteet. Jos hakemus on puutteellinen, sinua pyydetään toimittamaan tarvittavat liitteet, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn. Tällöin hakemus ratkaistaan 7 arkipäivän kuluessa niiden saapumisesta.

Tilanne viikolla 11

Ratkaisuajat ovat valitettavasti pidentyneet suuren hakemusmäärän myötä. Viikolla 11 keskimääräinen käsittelyaika koko maassa oli 9,7 päivää.

Hakemusten käsittely Kelassa on jaettu alueellisesti vakuutuspiireihin. Tarkista, mihin vakuutuspiiriin kuntasi kuuluu. Vakuutuspiireittäin käsittelyajat olivat:

  • Eteläinen vakuutuspiiri: 10,2 päivää
  • Itäinen vakuutuspiiri: 11 päivää
  • Keskinen vakuutuspiiri: 9,7 päivää
  • Läntinen vakuutuspiiri: 9,7 päivää
  • Pohjoinen vakuutuspiiri: 7,1 päivää

Tarkista hakemuksen käsittelytiedot verkkoasiointipalvelusta

Kelan verkkoasiointipalvelussa voi tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toimistossa asiointi tai puhelinpalveluun soittaminen eivät nopeuta hakemuksen käsittelyä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.