Huoltaja voi nyt asioida OmaKelassa lapsensa puolesta | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Huoltaja voi nyt asioida OmaKelassa lapsensa puolesta

Julkaistu 30.5.2023

Huoltaja voi nyt hakea OmaKelassa alaikäisen lapsensa puolesta joitakin etuuksia ja lähettää liitteitä. Huoltajan asiointia OmaKelassa kehitetään koko ajan.

Huoltaja voi jatkossa hoitaa joitakin alaikäisen lapsensa asioita Kelan asiointipalvelussa OmaKelassa. Huoltaja voi hakea lapsensa puolesta koulumatkatukea, kuntoutusta ja sairaanhoito- ja lääkekorvauksia sekä lähettää näihin tarvittavat liitteet.  

– Kelan asiakkaat ovat odottaneet tätä uudistusta kovasti ja olemme iloisia, että voimme näin helpottaa huoltajien asiointia. Kehitämme huoltajan asiointia OmaKelassa koko ajan. Jatkossa huoltaja voi hakea verkossa entistä useampia etuuksia lapsensa puolesta, kertoo OmaKelan kehittämisestä vastaava Elina Sipola

Huoltaja voi myös hakea OmaKelassa alaikäiselle lapselleen Kela-korttia, eurooppalaista sairaanhoitokorttia ja sosiaaliturvaan kuulumista, jos perhe muuttaa ulkomaille tai ulkomailta Suomeen. Huoltaja ei kuitenkaan vielä näe lapsen saamia päätöksiä, eikä hän voi seurata hakemuksen ratkaisua ja maksutietoja lapsen puolesta verkossa. 

Huoltaja ei yleensä tarvitse erillistä valtuutta alaikäisen lapsensa puolesta asioidessaan, vaan tiedot haetaan automaattisesti väestötietojärjestelmästä.

Myös toisen täysi-ikäisen henkilön puolesta asiointi on osittain mahdollista OmaKelassa. Silloin asiointiin tarvitaan Suomi.fi-valtuus. 

Lisätietoja asiakkaille

Sivu päivitetty 29.5.2023