Kelan omavalvontaohjelmat on julkaistu | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan omavalvontaohjelmat on julkaistu

Julkaistu 10.1.2024

Kela on julkaissut järjestämäänsä kuntoutusta ja korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltoa koskevat omavalvontaohjelmat. Omavalvontaohjelmissa kuvataan muun muassa niitä toimenpiteitä, joilla Kela valvoo, että sen järjestämät palvelut toteutuvat sosiaali- ja terveydenhuollon valvontalain mukaisesti. 

Kelalla on velvollisuus itse valvoa järjestämiensä kuntoutuspalveluiden ja korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon palveluiden toteutumista sosiaali- ja terveydenhuollon valvontalain mukaisesti. Kela julkaisi tammikuun alussa kuntoutuspalveluiden omavalvontaohjelman sekä korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon omavalvontaohjelman. 

Omavalvontaohjelmien avulla Kela arvioi omaa toimintaansa jatkuvasti sekä kehittää sitä asiakaslähtöisesti ja suunnitelmallisesti. Omavalvonnalla varmistetaan, että asiakkaat saavat heille kuuluvat palvelut yhdenvertaisesti ja että ne ovat laadukkaita ja turvallisia.

Omavalvonnan avulla Kela pyrkii myös varautumaan riskeihin sekä havaitsemaan mahdollisia puutteita toiminnassaan, korjaamaan niitä tehokkaasti ja ehkäisemään niitä jo ennalta. 

Kela julkaisee raportit omavalvontaohjelmista neljän kuukauden välein.

Lue lisää

Kuntoutuksen omavalvontaohjelma (pdf)
Korkeakouluopiskelijoiden omavalvontaohjelma (pdf)
kela.fi/omavalvonta

Sivu päivitetty 10.1.2024