Kelan tukien ennakonpidätys vuonna 2023 – tilaa tarvittaessa uusi verokortti | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kelan tukien ennakonpidätys vuonna 2023 – tilaa tarvittaessa uusi verokortti

Julkaistu 3.1.2023

Kela saa vuoden 2023 ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnolta. Tammikuussa käytetään kuitenkin vielä vuoden 2022 ennakonpidätysprosenttia.

Kela saa vuoden 2023 ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnolta, eli sinun ei tarvitse toimittaa verokorttia Kelaan. Uudet ennakonpidätystiedot ovat voimassa 1.2.2023 alkaen. Tammikuussa käytetään vielä vuoden 2022 ennakonpidätysprosenttia.

Jos sinulle maksetaan tammikuussa 2023 sairauspäivärahaa, osasairauspäivärahaa, tartuntatautipäivärahaa, vanhempainpäivärahaa, erityishoitorahaa tai kuntoutusrahaa, joka on kertynyt vuodelta 2022, toimitetaan ennakonpidätys kuitenkin Verohallinnon päätöksen mukaisen taulukkoprosentin mukaan.

Jos haluat muuttaa ennakonpidätysprosenttiasi, voit tilata uuden verokortin OmaVerossa. Muista tilata verokortti, joka on tarkoitettu etuuden maksamista varten. Voit pyytää Verohallintoa toimittamaan verokortin suoraan Kelaan. Verokortin täytyy olla voimassa tuen maksupäivänä.

Jos tuki on jo ehditty maksaa ja haluat, että ennakonpidätystä korjataan jälkikäteen, tarvitset verokortin etuutta varten. Pyydä Verohallintoa asettamaan verokortti voimaan tuen maksupäivästä alkaen. Kela ei voi korjata jo maksettujen tukien ennakonpidätystä automaattisesti, mutta voit pyytää korjausta esimerkiksi viestillä OmaKelassa. Ennakonpidätys voidaan korjata vain sen vuoden aikana, jolloin tuki on maksettu.

Sivu päivitetty 6.3.2024