Vuoden 2024 Kiila-kursseja voi jo hakea | KelaSiirry sisältöön
Tiedote
Julkaistu 15.11.2023

Vuoden 2024 Kiila-kursseja voi jo hakea 

Työnantajat, ammattiliitot ja -yhdistykset voivat nyt hakea ensi vuoden Kiila-kursseja. Kiila-kurssin tavoite on edistää työssä olevan työkykyä ja työssä jatkamista. Kuntoutus suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työntekijän, työnantajan ja työterveyshuollon kanssa.

Kela on 15.11.2023 avannut vuoden 2024 Kiila-kurssit hakuun. 

Myös loppuvuoden 2023 kursseja voi hakea edelleen. Tällöin kurssin pitää alkaa tämän vuoden puolella, mutta se voi jatkua vuoden 2024 puolella.

Kiila-kuntoutusta on kahdenlaista. Kurssien lisäksi on pienryhmässä toteutettavaa yksilökuntoutusta, jota työntekijät voivat itse hakea.

Työnantajat hakevat Kiila-kursseja työpaikoille

Työnantajat hakevat kursseja työntekijöilleen ja ammattiliitot sekä -yhdistykset jäsenilleen. Kursseja haetaan Kiila-kurssien asiointipalvelussa. Asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Hakemiseen tarvitaan Suomi.fi-valtuus nimeltä Kuntoutuskurssitarpeen ilmoittaminen.

Kiila-kursseja voi hakea ympäri vuoden sitä mukaa kun työpaikalla ilmenee kuntoutuksen tarvetta. Kurssille otetaan 5–8 kuntoutujaa.

Työntekijät voivat itse hakea Kiila-yksilökuntoutusta

Työntekijä voi etsiä itselleen työnantajansa, ammattiliittonsa tai -yhdistyksensä jo hakemia Kiila-kursseja kuntoutuskurssihaulla. Kurssit löytyvät hakusanalla Kiila.

Jos näistä työnantajan työpaikalle hakemista kursseista ei löydy sopivaa, työntekijä voi itse hakea Kiila-yksilökuntoutusta. Hän voi hakea yksilökuntoutusta joko oma-aloitteisesti tai työterveyshuollon tai esihenkilön ehdotuksesta.

Kiila-yksilökuntoutuksessa kuntoutuksen palveluntuottaja kokoaa yksittäisistä asiakkaista 3–6 henkilön ryhmän. Yksilökuntoutuksessa ammattialaa ei ole määritelty etukäteen, ja ryhmässä voi olla eri alojen ammattilaisia.

Kiila-kuntoutuksen nimet ovat muuttuneet. Kiila-kurssipalvelut ovat nyt Kiila-kursseja ja Kiila-yksilöpalvelut Kiila-yksilökuntoutusta.

Lue lisää

Sivu päivitetty 15.11.2023