Ammatillinen KIILA-kuntoutus työssä oleville

KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa työkykyä ja tukea pysymistä työelämässä.

KIILA-kuntoutus voi olla sinulle sopivaa kuntoutusta, jos

Tutustu KIILA-kursseihin

Löydät KIILA-kursseja kuntoutuskurssihaulla. Jos et löydä sopivaa kurssia, voit silti hakea KIILA-kuntoutusta. Kela voi muodostaa yksittäisten asiakkaiden hakemuksista uusia KIILA-kuntoutusryhmiä.

Kuntoutuskurssihaku
  • olet työsuhteessa tai toimit yrittäjänä ja sairaus vaikeuttaa työskentelyäsi
  • olet jo saanut apua työterveyshuollosta ja työpaikalta, mutta se ei tunnu riittävän
  • tarvitset asiantuntija-apua ammatillisiin ja työhyvinvointiin liittyviin asioihin sekä terveyteen ja elämänhallintaan.

Kuntoutus tulee aloittaa riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

KIILA-kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa. Yhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan välillä on välttämätöntä työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi.

Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa. Voit saada suosituksen KIILA-kuntoutukseen myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

Toteutus

KIILA-kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti. Kuntoutukseen sisältyy kuntoutujan tilanteen arviointi, ryhmäjaksot, yksilölliset jaksot ja päätösjakso. Kuntoutuksen jaksot toteutetaan 1–1,5 vuoden aikana.

Kuntoutus on sinulle maksutonta. Sinulla saattaa olla oikeus kuntoutusrahaan kuntoutuksen ajalta. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja.

Näin haet

Olisiko KIILA-kuntoutuksesta apua? Hae KIILA-kuntoutukseen.