Apoteksmeddelande 4-2024: Förändringssituationer på apotek – apotekare tar i bruk FPA:s elektroniska signeringstjänst 9.4.2024 | FPAGå till innehållet
Meddelande

Förändringssituationer på apotek – apotekare tar i bruk FPA:s elektroniska signeringstjänst 9.4.2024  

Publicerad 9.4.2024

Apoteksmeddelande 4/2024

I FPA:s signeringstjänst kan FPA:s samarbetspartner elektroniskt signera till exempel avtal och handlingar i anslutning till avtalen. En elektronisk signatur verifierar datainnehållet i en elektronisk handling och undertecknarens identitet.

Tidigare har apotekare per post lämnat in för hand signerade förbindelser om anslutning till direktersättningsförfarandet eller blanketter för ändringsanmälan till den enhet inom FPA som behandlar apotekets redovisningar. Framöver fyller apotekare i ifrågavarande förbindelser eller blanketter på extranätet för apotek och skickar dem per e-post till FPA. FPA förespråkar användning av skyddad e-post. När blanketten har kontrollerats på FPA får apotekaren en begäran om underskrift i sin e-post, varefter handlingen kan undertecknas i FPA:s elektroniska signeringstjänst. 

Du kan identifiera dig i signeringstjänsten genom att använda Suomi.fi-identifikation eller ett personligt certifikat, så för att signera behöver du nätbankskoder, ett mobilcertifikat eller ett certifikatkort. 

Närmare anvisningar och e-postadressen finns på sidan 'Avtal mellan apotekaren och FPA’ på FPA:s webbplats.

 

Kompetenscentret för hälso- och sjukvårdsförmåner/läkemedelsgruppen

Läs mer


 

Senast ändrad 16.4.2024