Om webbplatsen | FPAGå till innehållet

Om webbplatsen

Avsikten med webbplatsen fpa.fi är att informera finländare om de stöd och förmåner som FPA tillhandahåller i olika livssituationer. Fpa.fi innehåller också information för arbetsgivare, samarbetspartner och andra intressenter.

De förmånsbeslut som fattas vid FPA grundar sig på lag, inte på innehållet på den här webbplatsen. Vårt mål är ändå att innehållet på webbplatsen alltid ska vara uppdaterat. Det datum som finns längst ner på sidan anger när sidan senast är uppdaterad.

Vi berättar på ett så tydligt klarspråk som möjligt om den sociala tryggheten och den lagstiftning som gäller social trygghet. Lagstiftningen är ofta komplicerad.

Den lagstiftning som gäller förmånerna har beretts i riksdagen och i statsrådet. Det hör till FPA:s uppgifter att verkställa lagstiftningen.

Filformat

Största delen av de filer som det finns länkar till på webbplatsen är i pdf-format. För att kunna läsa dem behöver man ett särskilt program. Till exempel gratisprogrammet Adobe Reader (get.adobe.com) passar för ändamålet.

Uppdatering och utveckling

FPA:s kommunikationsenhet ansvarar för utvecklingen och uppdateringen av webbplatsen.

Om du vill ge allmän respons om webbplatsen kan du göra det med vår responsblankett. Om din respons gäller en viss webbsida och dess innehåll, kan du ge respons om sidan i fråga genom att klicka på de knappar som finns längst ner på varje sida efter frågan ”Vad tycker du om sidan?”.

Upphovsrättsliga frågor

Upphovsrätten och andra rättigheter till webbplatsen tillhör FPA. Innehållet på webbplatsen kan ändå användas fritt, förutsatt att man anger källan och ser till att man uppdaterar de egna sidorna. Man kan också fritt skapa länkar till FPA:s webbplats.

Läs mer