Äitiyspakkaus

Kuva äitiyspakkauksen kaikista tuotteista.

Äitiyspakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Äitiyspakkausta uudistetaan vuosittain mm. asiakaspalautteen perusteella. Tuotevalikoima säilyy pitkälti samanlaisena, mutta esimerkiksi tekstiilien värit ja kuosit vaihtelevat ja pakkaukseen valitaan myös täysin uusia tuotteita. Pakkauksessa on yhteensä noin 50 tuotetta.

Kela ei voi myydä äitiyspakkausta, sillä se ei ole kaupallinen tuote. Pakkaus on äitiysavustuslain mukainen sosiaaliturvaetuus, jonka tuotteet on kilpailutettu EU-lainsäädännön mukaan.

Vuoden 2017 äitiyspakkaus

Alla olevien kuvien kautta voit tutustua vuoden 2017 äitiyspakkauksen tuotteisiin.

Nyt jaossa on vuoden 2017 äitiyspakkaus. Edellinen pakkaus jaetaan vuosittain loppuun, ennen kuin uutta pakkausta aletaan jakaa. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu äitiysavustushakemusten määrästä. Muistathan, että äitiyspakkaus tulee hakea viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa.

Äitiyspakkaus monikkoperheille ja adoptiolapselle

Monikkoperheet saavat äitiysavustuksen moninkertaisena. Jos saat samalla kertaa useampia lapsia, äitiysavustustasi korotetaan niin, että saat toisesta lapsesta kaksi, kolmannesta kolme jne. äitiysavustusta. Saat siis kaksosista yhteensä 3 avustusta, kolmosista 6 avustusta jne.

Voit valita otatko avustukset pakkauksina, rahana vai niiden yhdistelmänä. Esimerkiksi jos perheeseen syntyy kaksoset, perhe voi valita 2 äitiyspakkausta ja yhden äitiysavustuksen rahana 140 euroa.

Adoptiovanhempi saa äitiyspakkauksen, jos adoptiolapsi on alle 18-vuotias. Avustuksen voi saada jo siinä vaiheessa, kun lapsi on nimetty hoitoon sijoitettavaksi. Jos kyseessä on kansainvälinen adoptio, tarvitaan adoptiolautakunnan lupa.

Viallisia tuotteita pakkauksessa?

Jos saamassasi äitiyspakkauksessa on viallisia tuotteita, ota yhteyttä äitiyspakkauksen jakelijaan: Logistikas Hankinta Oy, aitiyspakkaus(at)logistikas.fi tai p. 040 842 1001. Viallisen tilalle saat uuden, ehjän tuotteen. Muut äitiyspakkausta koskevat tiedustelut lapsiperheen palvelunumerosta.

Kuvat: Annika Söderblom © Kela. Kuvalähde mainittava. Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Lue lisää äitiyspakkauksesta teemasivustolta!