Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa, jos otat vastaan vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteisen työn tai osa-aikatyön, jossa päivittäinen työmatka kestää yli 3 tuntia (osa-aikatyössä 2 tuntia). Avustuksen saa vain toteutuneilta eli tehdyiltä työpäiviltä.

Liikkuvuusavustus on samansuuruinen kuin peruspäiväraha.

Liikkuvuusavustusta maksetaan enintään 5 päivältä viikossa ja enintään työsuhteen ajan

  1. 30 päivän ajan, kun otat vastaan vähintään 2kuukautta kestävän työn
  2. 45 päivän ajan, kun otat vastaan vähintään 3 kuukautta kestävän työn
  3. 60 päivän ajan, kun otat vastaan vähintään 4 kuukautta kestävän työn.

Jos olet osa-aikatyössä, voit saada samanaikaisesti palkkaa, soviteltua työttömyysetuutta ja liikkuvuusavustusta. Etuus maksetaan pankkitilillesi 4 viikon jaksoissa jälkikäteen. Ensimmäinen maksujakso on 2 viikkoa.

Jos työn vastaanottaminen edellyttää kouluttautumista, liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös koulutuksen ajalta, kunhan tuen muut ehdot täyttyvät.

Liikkuvuusavustuksessa on 3 kuukauden takautuva hakuaika. Avustuksen voi saada korotettuna, jos työ- tai koulutusmatka on erityisen pitkä (yli 200 km). Korotus on 4,74 e/pv. 

Jos muutat työn takia

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös, jos muutat työn takia. Työsuhteen kestoon ja työaikaan liittyvien ehtojen tulee täyttyä myös silloin.

Näin haet

Takautuva hakuaika on 3 kuukautta. Liikkuvuusavustusta haetaan Tyj:n ja Kelan yhteisessä käytössä olevalla lomakkeella, jonka nimi on liikkuvuusavustushakemus (pdf, Tyj:n verkkosivulla).

Täytä ja tulosta lomake ja postita se Kelaan. Hakemuksesta selviää, mitä liitteitä tarvitset. Jos haet liikkuvuusavustusta työttömyyskassastasi, toimi kassan ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää

Viimeksi muokattu 15.1.2018
Sivu päivitetty 1.1.2018