Moniammatillisen yksilökuntoutuksen ja LAKU-perhekuntoutuksen myöntämiseen katkos alkuvuonna | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen ja LAKU-perhekuntoutuksen myöntämiseen katkos alkuvuonna

Julkaistu 14.12.2023

Vuoden 2024 alusta alkaen LAKU-perhekuntoutus ja harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus järjestetään rekisteröitymismenettelyllä tarjouskilpailun sijaan. Menettelyyn siirtyminen aiheuttaa katkon moniammatillisen yksilökuntoutuksen ja LAKU-perhekuntoutuksen myöntämiseen alkuvuonna. 

Vuoden 2024 alusta alkaen LAKU-perhekuntoutusta ja harkinnanvaraista moniammatillista yksilökuntoutusta aletaan järjestää rekisteröitymismenettelyllä. Rekisteröitymismenettely tarkoittaa, että kuntoutuksen palveluntuottaja rekisteröityy Kelan kuntoutuksen palveluntuottajaksi ilman tarjouskilpailua. Tällöin ne palveluntuottajat, jotka täyttävät Kelan rekisteröitymisehdot, pääsevät toteuttamaan Kelan kuntoutusta.

Rekisteröintimenettelyyn siirtyminen aiheuttaa katkon kuntoutuksen myöntämiseen, koska asiakas ei voi valita kuntoutuksen palveluntuottajaa siirtymävaiheen aikana. Moniammatillista yksilökuntoutusta ei voida myöntää ajalla 1.1.2024–14.2.202 ja LAKU-perhekuntoutusta ei voida myöntää ajalla 1.1.2024–14.3.2024.

Palveluntuottajan valinta helpottuu

Jatkossa moniammatillisen yksilökuntoutuksen ja LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajat löytyvät uudistetusta palveluntuottajahausta. Asiakas käyttää palveluntuottajahakua, kun hän valitsee itselleen kuntoutuksen palveluntuottajaa. Asiakas saa uudesta palveluntuottajahausta enemmän tietoa, mikä helpottaa valintaa. Palveluntuottajahaku kertoo muun muassa sen, miten nopeasti asiakas voi päästä kuntoutukseen, minkä alan ammattilaisia kuntoutuksen toteuttamiseen osallistuu ja millaista erityisosaamista palveluntuottajan moniammatillisella tiimillä on. 

Lue lisää

Sivu päivitetty 13.12.2023