Moniammatillinen yksilökuntoutus | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Moniammatillinen yksilökuntoutus

Sinulla voi olla oikeus Kelan järjestämään moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos sairautesi on laaja-alainen ja siihen liittyy monia eri ongelmia. Sairautesi vuoksi kuntoutuksesi saattaa myös vaatia yksilöllisempää suunnittelua ja toteutusta.

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen tavoitteena on parantaa tai ylläpitää arjen, työn ja opiskelun sujuvuutta sairaudesta huolimatta. Kuntoutus sisältää sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista ohjelmaa.

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen palveluntuottajat 

Katso tiedot moniammatillista kuntoutusta tarjoavista palveluntuottajista. Etsi palveluntuottajaa, jolla on oikeus antaa harkinnanvaraista kuntoutusta. 

Palveluntuottajat 

Palvelut

Lapselle ja nuorelle

  • neurologisten sairauksien ja yleissairauksien yksilökuntoutus
  • aistivammojen (kuulo- ja näkövammat) yksilökuntoutus.

Aikuiselle

  • tule-, reuma- ja yleissairauksien yksilökuntoutus
  • neurologisten sairauksien yksilökuntoutus
  • aistivammojen (kuulo-, näkö- ja kuulonäkövammat) yksilökuntoutus.

Kuntoutuksen toteutus

Kuntoutus järjestetään palveluntuottajan tiloissa, joissa sinulla on mahdollisuus yöpyä kahden hengen huoneessa. Jos läheisesi osallistuu kuntoutukseen, hän yöpyy tarvittaessa yleensä samassa huoneessa kanssasi.

Kuntoutusjakson sisältö perustuu omiin tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Kuntoutuksestasi vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu esimerkiksi erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi tai neuropsykologi ja sosiaalityöntekijä.

Kuntoutuksen kesto

Yksilökuntoutus kestää enintään 15 arkipäivää. Se voi olla sairautesi alkuvaiheessa myös sopeutumisvalmennusta, joka kestää 5 vuorokautta. Kuntoutuksen alussa moniammatillinen tiimi laatii kanssasi yksilölliset kuntoutustavoitteet ja henkilökohtaisen kuntoutusohjelman.

Kuntoutuksen kustannukset

Kuntoutus on maksutonta. Sinulla tai läheiselläsi saattaa olla oikeus kuntoutusrahaan kuntoutuksen ajalta. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja.

Lue lisää

Sivu päivitetty 5.3.2024