Webbpublikationen Sosiaalivakuutus läggs ner – innehållet överförs till FPA:s dataportal och fpa.fi | FPAGå till innehållet
Meddelande

Webbpublikationen Sosiaalivakuutus läggs ner – innehållet överförs till FPA:s dataportal och fpa.fi

Publicerad 27.3.2024

FPA:s webbpublikation Sosiaalivakuutus läggs ner. I fortsättningen kommer artiklarna, intervjuerna samt FPA:s forskningsdata och statistisk om den sociala tryggheten koncentreras till FPA:s faktaportal.

FPA producerar ett omfattande utbud av forskningsdata och statistisk om den sociala tryggheten. Webbpublikationen Sosiaalivakuutus fokus har legat på socialpolitik och utveckling av den sociala tryggheten och den har varit en viktig kanal för att sprida information och skapa diskussion. 

Sosiaalivakuutus, som har utkommit sedan 1963, har riktat sig särskilt till beslutsfattare och FPA:s intressentgrupper. Den tryckta tidningen gick i graven 2019 varefter Sosiaalivakuutus har publicerats på nätet.

Under vårens lopp kommer det innehåll som tidigare publicerades i Sosiaalivakuutus att börja publiceras i FPA:s faktaportal och delvis på webbplatsen fpa.fi.

I FPA:s faktaportal finns forskningsdata och statistisk

I FPA:s faktaportal finns all den forskningsdata och statistik som produceras av FPA samlad på ett och samma ställe. Portalen är ett smörgåsbord av riksomfattande, regional och lokal data av olika slag. Också FPA:s populära forskningsblogg hittas i faktaportalen.

Ändringen innebär att det kommer att börja publiceras bakgrundsartiklar och aktuella debattartiklar i FPA:s faktaportal.

– Målet är att materialet i fortsättningen ska vara lättillgängligt på ett och samma ställe. Ibland måste man ge upp något för att vinna något annat. På det här viset kan vi göra FPA:s faktaportal ännu mångsidigare, säger FPA:s kommunikationsdirektör Pipsa Lotta Marjamäki.

Sosiaalivakuutus finns att läsa på nätet till slutet av året (sosiaalivakuutus.fi), men webbplatsen uppdateras inte längre efter mars månad.

Läs mer

 

Senast ändrad 27.3.2024