Sommarjobb och praktik | Om FPA | FPAGå till innehållet

Sommarjobb eller praktik hos FPA

Lediga jobb

Kolla här

Varje sommar arbetar 200‒300 sommarjobbare och praktikanter på FPA:s verksamhetsställen runtom i Finland. Våra sommarjobbare arbetar bland annat med förmånshandläggning, telefon- och kundservice och IT.

Vi erbjuder också regelbundet praktikplatser för högskolestuderande och nyutexaminerade. Att utföra sin praktik hos FPA är ett utmärkt sätt att skaffa sig erfarenhet inom sin egen bransch i en stor och välkänd organisation.

Sommarjobben kan sökas från början av året

Vi publicerar annonserna för sommarjobben tillsammans med våra övriga lediga anställningar. De ska sökas i vårt elektroniska rekryteringssystem. Om du är intresserad av flera olika jobb ska du söka varje uppgift separat.

FPA har förbundit sig till principerna för ett gott sommarjobb för att garantera att erfarenheterna av sommarjobbet är de bästa möjliga för både arbetstagaren och arbetsgivaren. Till de här principerna hör bland annat ett meningsfullt arbete, introduktion och handledning samt en skälig lön och ett skriftligt arbetsavtal.

Varje höst får våra sommarjobbare svara på en enkät om hur sommarjobbet på FPA har varit. I enkätsvaren uppger årligen majoriteten av sommarjobbarna att de fick en god introduktion i arbetet. Arbetet hos oss upplevs som meningsfullt och mångsidigt. Enkäten visar att nästan alla sommarjobbare ger ett högt vitsord för arbetsklimatet på FPA och att sommarjobbarna tas med i gemenskapen som likvärdiga arbetskamrater.

Ett sommarjobb kan vara det första steget mot ditt drömyrke, så det lönar sig verkligen att söka!

Praktik hos FPA

Vi söker praktikanter varje år. För oss är det viktigt att kunna erbjuda framtida proffs en möjlighet att få arbetserfarenhet. Många av våra praktikanter har fått anställning hos FPA efter att de blivit klara med sin utbildning. Praktiken kan alltså vara av stor betydelse för en studerandes framtida karriär.
Våra praktikplatser finns att söka bland våra övriga lediga anställningar. Praktikanterna står i anställningsförhållande till FPA och vi betalar dem lön för praktikperioden.

Som praktikant får du värdefull arbetserfarenhet och du utvecklar din yrkesfärdighet. Håll ett öga på FPA:s lediga arbetsplatser och kom på praktik till oss!

Läs mer

Senast ändrad 16.1.2024

Vad tycker du om sidan?