Perheystävällinen työpaikka | Tietoa Kelasta | KelaSiirry sisältöön

Olemme perheystävällinen työpaikka

Kela on kehittänyt perhe- ja isäystävällisyyttään sekä työpaikan tasa-arvoa aktiivisesti useiden vuosien ajan. Työn ja muun elämän yhteensovittamisen kokemukset ovat muuttuneet Kelassa positiiviseen suuntaan erityisesti viimeisimpien henkilöstökyselyjen 2019 ja 2021 välillä.

Perheystävällisyyden eteen tehty kehittämistyö palkittiin toukokuussa 2021, kun Väestöliitto myönsi Kelalle Perheystävällinen työpaikka –tunnuksen.

Tarkemmiksi perusteluiksi tunnuksen myöntämiselle Väestöliitto nimesi mm. seuraavat:

  • Henkilöstökyselyjen arvosanat Kelan perheystävällisyydestä ovat kiitettäviä.
  • Perheystävällisyyden taso osoittaa Kelan kuuluvan vastuullisiin toimijoihin, myös suhteessa toimialan muihin työnantajiin.
  • Kela osoittaa haluavansa jatkaa perheystävällisten käytäntöjen kehittämistä edelleen myös tunnuksen saannin jälkeen.

Olemme tehneet pitkäjänteistä kehittämistyötä perheystävällisyyden eteen jo vuodesta 2016 alkaen. Olemme selvittäneet henkilöstömme tarpeita ja toiveita, kehittäneet asenteitamme ja viestintäämme, valmentaneet esihenkilöitämme ja edistäneet tasa-arvoa organisaatiossamme.

Katso Väestöliiton kanssa yhteistyössä tehty video Kelan perheystävällisestä kulttuurista. Videolla kerrotaan työskentelystä perheystävällisessä Kelassa. Pituus 1:36 min, tekstitetty.

Lue lisää

Sivu päivitetty 6.3.2023

Mitä mieltä olet sivusta?