Kuntoutus ja työhön paluun tukeminen – poimi parhaat vinkit työhösi verkkoseminaariemme tallenteilta | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Kuntoutus ja työhön paluun tukeminen – poimi parhaat vinkit työhösi verkkoseminaariemme tallenteilta

Julkaistu 12.4.2022

Jos Kelan kuntoutus ja työhön paluun tukeminen ovat ajankohtaisia aiheita työssäsi, kannattaa tutustua verkkoseminaariemme tallenteisiin.

Kuluvan ja viime vuoden aikana järjestimme yhteensä 8 kuntoutusaiheista verkkoseminaaria. Kaikki verkkoseminaarit keräsivät odotettua enemmän seuraajia, ja niistä saamamme palaute kannustaa järjestämään vastaavia tilaisuuksia jatkossakin.

Jos et päässyt kuulolle, voit katsoa kiinnostavimmat esitykset tallenteina ja poimia niistä parhaat vinkit talteen. Seminaarien seuraajat kertoivat hyötyneensä erityisesti tilaisuuksissa tarjoilluista kuvitteellisista esimerkeistä ja konkreettisista esityksistä, joiden anti on helposti sovellettavissa omaan työhön.  

Tutustu tallenteisiin ja esitysmateriaaleihin

Yhteistyöllä takaisin työhön – miten lääkäri tukee tuki- ja liikuntaelinsairautta sairastavan potilaan työkykyä (yhteistilaisuus Työeläkevakuuttajat Telan kanssa 16.3.2022)

  • Mitä tukea Kelan ja työeläkejärjestelmän palvelut voivat tarjota tules-oireisen potilaan työkykyongelmiin? Työkyvyn tuen keinoja esitellään käytännönläheisten esimerkkien kautta ja eri näkökulmat huomioon ottaen.       

Tukea kuntoutusohjaukseen (3.2.2022)

  • Millainen on hyvä kuntoutussuunnitelma tai lääkärinlausunto kuntoutukseen ohjaamisessa? Milloin ohjaat asiakkaasi vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen? Entä kuntoutuspsykoterapiaan?

Kuntoutus tulee kotiin – verkkoseminaari etäkuntoutuksesta (17.11.2021)

  • Esittelyssä verkkokuntoutuksen kehittämisen tulokset sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja etäkuntoutuksen ja digitalisaation ajankohtaisista teemoista.

Tukea työkyvyn arviointiin lääkäreille (9.11.2021)

  • Mitä asiakkaan B-lausuntoon pitäisi kirjata? Miten toimia, jos asiakkaalla ei ole työterveyshuoltoa? Miten asiakkaan asia etenee Kelassa? Mistä saan tukea työhöni asiakkaan työkyvyn arvioinnissa?

Työkyvyn tukemisen ja kuntoutuksen työkalupakki esihenkilöille (25.8.2021)

  • Miten esihenkilö voi tukea työntekijän työkykyä ja työssä jaksamista yhteistyössä työterveyshuollon ja henkilöstöasioiden asiantuntijoiden kanssa?

ADHD ja Kelan etuudet (5.5.2021)

  • Syvennetään perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon lääkäreiden tietämystä ADHD-potilaiden etuuksista ja niihin tarvittavista lääkärinlausunnoista.  

Yhteistyöllä työhön paluuta tukemaan – Mikä on lääkäri rooli mielenterveyspotilaiden työkyvyn seurannassa ja tukemisessa? (yhteistilaisuus Työeläkevakuuttajat Telan kanssa 17.3.2021)

  • Mielenterveyspotilaiden hoito- ja kuntoutusprosessien kehittämistä tarkastellaan tapausesimerkkien avulla.  

Kuntoutuksella toimintakykyä -koulutus Oulussa (4.2.2021)

  • Perustietopaketti Kelan kuntoutuksesta, jonka kuultuasi opit tunnistamaan asiakkaasi kuntoutustarpeet, ohjaamaan asiakkaan Kelan kuntoutuspalveluihin ja tekemään yksilöllisiä kuntoutussuunnitelmia.

Verkkoseminaari toiminnallisten häiriöiden kuntoutuksesta elokuussa

Toiminnallisten häiriöiden kuntoutuksen kehittämishankkeessa (2018–2022) kehitettiin ja kokeiltiin kuntoutusinterventiota toiminnallista häiriötä sairastaville aikuisille. Järjestämme hankkeen loppuseminaarin 25.8.2022 klo 12–16. 

Loppuseminaarissa kuulet, millaisia kokemuksia kuntoutuksen palveluntuottajilla on kuntoutuspalvelun kehittämisestä ja kokeilusta toiminnallisiin häiriöihin. Lisäksi kuullaan arviointitutkimusten tuloksia.

Ilmoittaudu maksuttomaan verkkoseminaariin. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

 

Sivu päivitetty 20.4.2022