Lääkemääräyspalaute

Kela lähettää lääkäreille vuosittain palautetta lääkemääräyksistä. Palaute käsittelee vaihtuvia ajankohtaisia aiheita.  Keväisin lähetettävä palaute perustuu lääkemääräyksiin, jotka on toimitettu apteekeista korvattuna edellisen vuoden aikana. Kela lähettää palautetta lääkemääräystietojen perusteella kohdennetusti vain osalle lääkäreistä.

Lääkemääräyspalautteen tarkoituksena on edistää rationaalista lääkehoitoa.

Lue lisää rationaalisesta lääkehoidosta (fimea.fi)

Vuoden 2021 palautteen aiheena haittavaikutusilmoitukset

Palautteen tarkoituksena on muistuttaa lääkäreitä haittavaikutusilmoitusten tärkeydestä ja kannustaa niiden tekemiseen.

Tarkastele määräämiäsi lääkkeitä verkkopalvelussa

Kelan verkkopalvelussa voit tarkastella määräämiäsi lääkkeitä ja verrata omia lääkemääräystietojasi valitsemasi sairaanhoitopiirin tai erikoisalan tietoihin.

Huomaa, että Kelan rekisteri sisältää vain niiden lääkkeiden tiedot, jotka on toimitettu apteekista korvattuna. Rekisterissä reseptillä tarkoitetaan yhdellä kertaa apteekista toimitettua tietyn lääkevalmisteen erää. Esimerkiksi, kun määräät yhdellä lääkemääräyksellä 4 x 100 tablettia ja asiakas ostaa lääkkeet neljässä erässä, rekisteriin kirjautuu neljä reseptiä.

Kirjaudu palveluun varmennekortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Tilastotietoa määrätyistä lääkkeistä

Kelan verkkosivuilla julkaistavista Kelasto-raporteista voit tarkastella keskiarvotietoja lääkäreiden määräämistä lääkkeistä. Raportit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lue lisää