Verkkoseminaari 15.3.2023: Yhteistyöllä takaisin työhön – mitä jokaisen lääkärin pitäisi tietää syöpään sairastuneen potilaan työkyvyn tukemisesta? | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Verkkoseminaari 15.3.2023: Yhteistyöllä takaisin työhön – mitä jokaisen lääkärin pitäisi tietää syöpään sairastuneen potilaan työkyvyn tukemisesta? 

Julkaistu 15.3.2023

Kela ja Työeläkevakuuttajat Tela esittelivät yhteisessä webinaarissa 15.3.2023 keinoja, joilla lääkäri voi tukea syöpään sairastunutta potilastaan palaamaan työhön.

Syöpään sairastuu vuosittain keskimäärin 11 000 työikäistä. Vuonna 2021 syöpädiagnoosit aiheuttivat miljoona sairauspäivärahapäivää. Vaikka yhä useampi sairastuu syöpään, entistä useampi paranee. Syöpään sairastuminen voi vaikuttaa potilaan fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen toimintakykyyn monin eri tavoin. 

Kelan ja Työeläkevakuuttajat Telan webinaarissa 15.3.2023 klo 8.30–12.00 pohdittiin, miten lääkärit voivat tukea syöpään sairastuneen potilaan paluuta työelämään.  

Erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon yhteistyö on työhönpaluun tukemisessa tärkeää. Entä mikä on Kelan ja työeläkevakuuttajien rooli?  Webinaarissa keskusteltiin muun muassa siitä, milloin on sopiva aika työhön paluulle lääkärin näkökulmasta ja miten Kela ja työeläkevakuuttajat voivat tukea työhön paluuta, kun se on oikea-aikaista. 

Tilaisuudessa oli puhujina Kelan ja työeläkevakuuttajien ylilääkäreitä, asiantuntijalääkäreitä, syöpätautien erikoislääkäri sekä kokemusasiantuntija. He kertoivat esimerkiksi osasairauspäivärahan, työterveyshuollon järjestämän työkokeilun sekä Kelan ja työeläkevakuuttajien järjestämän ammatillisen kuntoutuksen tarjoamista mahdollisuuksista ja käsittelevät hoito- ja kuntoutusprosessien kehittämistä onnistuneiden tapausesimerkkien avulla.

Webinaarin sisältö on suunnattu yleis-, työterveys- ja erikoissairaanhoidon lääkäreille sekä erikoistuville lääkäreille. 

Tapahtumaa on haettu erikoistumiskoulutuksen teoriakoulutukseksi seuraaville erikoisaloille: työterveyshuolto, yleislääketiede, syöpätaudit. 

Tallenne ja materiaalit

Vastauksia tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin (pdf)

Katso koko koulutus 

Voit katsoa kaikki koulutuksen tallenteet kerralla Kelan Youtube-kanavalla Kelan ja Telan verkkoseminaari 15.3.2023

Lisätietoja:

Asiantuntijalääkäri Johanna Repo
etunimi.sukunimi@kela.fi

Sivu päivitetty 24.1.2023