Mies makaa vuoteella ja niistää nenää

Tiesitkö, että...

Sairauspäiväraha korvaa ansionmenetystä enintään vuoden ajan.

Sairausajan tuet

Kela korvaa ansionmenetystä sairauden aiheuttaman työkyvyttömyyden ajalta ja yksityisestä sairaanhoidosta aiheutuvia kustannuksia.

Työkyvyttömyyden ajalta Kela maksaa sairauspäivärahaa omavastuuajan jälkeen. Voit myös saada päivärahaa,  jos olet työkyvytön elintenluovutuksen takia tai jos et voi tehdä työtäsi, koska sinut on eristetty tarttuvan taudin tartuntavaaaran takia.

Jos olet pitkän sairauspoissaolon jälkeen palaamassa takaisin työhön, voit tarvita erilaista tukea, jotta paluu onnistuu sujuvasti. Työpaikallasi  ja työterveyshuollolla on tällöin keskeinen rooli. Tarvittaessa Kelan työkykyneuvonta auttaa sinua löytämään itsellesi sopivia ratkaisuja.

Kela korvaa osan yksityislääkärin palkkioista ja määräämistä tutkimuksista ja hoidoista.  Kela korvaa tietyin ehdoin myös sairaanhoitoa ulkomailla.

Jos käyt yksityisellä hammaslääkärillä tai yksityisen hammaslääkärin määräämässä hoidossa suuhygienistillä, Kela korvaa osan kustannuksista. Kela korvaa myös osan lääkärin määräämien korvattavien lääkkeiden hinnasta. Yleensä saat korvauksen jo apteekissa. Kun kuljet sairaanhoitoon tai kuntoutukseen, voit saada korvauksen kohtuullisista kustannuksista, jos ne ylittävät omavastuuosuuden.

Keliakiaa sairastavat yli 16-vuotiaat voivat saada Kelasta ruokavaliokorvauksen gluteenittoman ruokavalion kustannuksiin.

Lue lisää

Viimeksi muokattu 5.2.2015
Sivu päivitetty 19.10.2012