Ikääntyvä mies seisoo ulkona

Tiesitkö, että...

Eläkkeitä maksavat työeläkelaitokset ja Kela.

Eläkeläisen tuet

Eläkkeet turvaavat toimeentuloa vanhuuden, työkyvyttömyyden tai ikääntyneen ihmisen työttömyyden aikana. Eläkkeitä maksavat työeläkelaitokset ja Kela.

Kela maksaa kansaneläkettä ja takuueläkettä silloin, kun työeläkkeesi jäävät pieniksi tai sinulla ei ole lainkaan työeläkettä. Tällä sivustolla kerrotaan pääasiassa Kelan eläkkeistä ja muista tukimuodoista.

Työeläkelaitokset maksavat työeläkettä tekemäsi työn ja yrittäjätoiminnan perusteella. Jos olet asunut tai työskennellyt muualla kuin Suomessa, sinulle voi kuulua myös eläkettä ulkomailta.

Lokakuusta 2013 alkaen kansaneläkkeen, rintamalisän ja ylimääräisen rintamalisän maksupäivä on aina kuukauden 7. päivä. Muiden etuuksien maksupäivät pysyvät ennallaan.

Muu turva eläkeläiselle

Eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea eläkettä saavalle, lapsikorotusta ja rintamalisää voit hakea Kelasta, vaikka et saisi kansaneläkettä. Kela maksaa myös perhe-eläkkeitä leskelle ja lapselle.

Valtio ja kunnat järjestävät terveyden- ja sairaanhoitoa sekä kotipalveluita, asumispalveluita ja laitoshoitoa. Myös järjestöt osallistuvat palveluiden ja virkistyksen tuottamiseen eläkeläisille.

Eläkkeellä olevan on tärkeää saada tietoa monenlaisista asioista, kuten verotuksesta, matka-alennuksista jne.

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 12.7.2016
Sivu päivitetty 28.12.2015