Asiointi ulkomailla opiskeleville

Jos suoritat osan opinnoistasi ulkomailla, voit hoitaa opintotukiasiasi kätevästi verkkoasiointipalvelussa tai olla yhteydessä puhelinpalveluun.

Jos suoritat opintosi kokonaan ulkomaisessa oppilaitoksessa, voit olla yhteydessä Kelaan opintotukiasioissa seuraavissa palvelukanavissa:

Asioi verkossa

Käytä Kelan verkkoasiointipalvelua, jos haluat lähettää opintotukihakemuksen tai opintotukeen liittyvän viestin tai asiakirjoja. Viesteihin vastataan asiointipalvelun kautta.

Sähköposti

Jos asut ulkomailla ja sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit olla yhteydessä Kelaan opintotukiasioissa suojatun sähköpostin kautta.

Tietoturvan vuoksi sähköpostiasioinnissa käytetään vain suojattua yhteyttä. Lähetä sähköposti Kelaan suojatulla yhteydellä tämän linkin kautta.

Kirjaamalla osoitteen takaa avautuvaan lähettäjä-kenttään oman sähköpostiosoitteesi saat omaan sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit lähettää Kelaan suojatun sähköpostin. Kerran luotu suojatun yhteyden linkki on voimassa 30 päivää. Lähetä sähköposti osoitteeseen: ulkomaat.opintotuki(at)kela.fi

Ohjeet suojatun sähköpostin lähettämiseen (pdf)

Puhelinpalvelu

Puhelinnumero 020 634 6630
maanantai–torstai klo 13–15

Posti ja faksi

Asiakaspostin osoite: Kela, PL 228, 70056 KELA
Faksi 020 634 1599

Lue lisää