Asiointi ulkomailla opiskeleville | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Asiointi ulkomailla opiskeleville

Jos suoritat osan opinnoistasi ulkomailla, voit hoitaa opintotukiasiasi kätevästi OmaKelassa tai olla yhteydessä puhelinpalveluun.

Jos suoritat opintosi kokonaan ulkomaisessa oppilaitoksessa, voit ottaa opintotukiasioissa yhteyttä Kelaan verkossa, sähköpostitse, puhelimitse tai postitse.

Asioi verkossa

Käytä OmaKelaa, jos haluat lähettää opintotukihakemuksen tai opintotukeen liittyvän viestin tai asiakirjoja. Viesteihin vastataan OmaKelan kautta.

Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos olet EU-maan kansalainen ja sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia, voit ottaa yhteyttä Kelaan käyttämällä eIDAS-tunnistautumista. Sen avulla voit ottaa yhteyttä Kelaan oman maan tunnistusvälineillä. Lue ohjeet, miten EU-kansalainen voi tunnistautua ja asioida verkossa.

Sähköposti

Jos asut ulkomailla ja sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai et voi käyttää eIDAS-tunnistautumista, voit olla yhteydessä Kelaan opintotukiasioissa suojatun sähköpostin kautta.

Tietoturvan vuoksi sähköpostiasioinnissa käytetään vain suojattua yhteyttä. Lähetä sähköposti Kelaan suojatulla yhteydellä tämän linkin kautta.

Kun kirjoitat osoitteen takaa avautuvaan lähettäjä-kenttään oman sähköpostiosoitteesi, saat omaan sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit lähettää Kelaan suojatun sähköpostin. Kerran luotu suojatun yhteyden linkki on voimassa 30 päivää. Lähetä sähköposti osoitteeseen: ulkomaat.opintotuki@kela.fi

Ohjeet suojatun sähköpostin lähettämiseen (pdf)

Puhelinpalvelu

Voit soittaa meille Opiskelijat ja asevelvolliset -palvelunumeroon 020 692 209.

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–16.

Posti

Asiakaspostin osoite:
Kela, PL 10, FI- 00056 KELA

Lue lisää

Mitä mieltä olet sivusta?