Asiointi ulkomailla opiskeleville

Jos suoritat osan opinnoistasi ulkomailla, voit hoitaa opintotukiasiasi kätevästi OmaKelassa tai olla yhteydessä puhelinpalveluun.

Jos suoritat opintosi kokonaan ulkomaisessa oppilaitoksessa, voit olla yhteydessä Kelaan opintotukiasioissa seuraavissa palvelukanavissa:

Asioi verkossa

Käytä OmaKelaa, jos haluat lähettää opintotukihakemuksen tai opintotukeen liittyvän viestin tai asiakirjoja. Viesteihin vastataan asiointipalvelun kautta.

Sähköposti

Jos asut ulkomailla ja sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit olla yhteydessä Kelaan opintotukiasioissa suojatun sähköpostin kautta.

Tietoturvan vuoksi sähköpostiasioinnissa käytetään vain suojattua yhteyttä. Lähetä sähköposti Kelaan suojatulla yhteydellä tämän linkin kautta.

Kirjaamalla osoitteen takaa avautuvaan lähettäjä-kenttään oman sähköpostiosoitteesi saat omaan sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit lähettää Kelaan suojatun sähköpostin. Kerran luotu suojatun yhteyden linkki on voimassa 30 päivää. Lähetä sähköposti osoitteeseen: ulkomaat.opintotuki@kela.fi

Ohjeet suojatun sähköpostin lähettämiseen (pdf)

Puhelinpalvelu

Puhelinnumero 020 692 209
maanantai - perjantai klo  9-16

Posti ja faksi

Asiakaspostin osoite:
Kela, PL 10, FI- 00056 KELA

Faksi +358 20 634 1599

Lue lisää