Kakpolicy | Om FPA | FPAGå till innehållet

Kakpolicy för fpa.fi

Vi har uppdaterat vår kakpolicy 1.10.2022. På den här sidan berättar vi hur vi behandlar uppgifter om användningen av våra tjänster som vi samlar in på webbplatsen fpa.fi med hjälp av kakor och annan motsvarande teknik. FPA har förbundit sig att skydda integriteten hos dem som använder FPA:s webbplats. 

En kaka (cookie) är en liten textfil som är osynlig för användaren och som webbläsaren lagrar på användarens dator eller mobila enhet när användaren besöker webbplatsen. Vissa funktioner på webbplatsen fungerar endast med hjälp av kakor och annan motsvarande teknik. Kakor möjliggör t.ex. det att man loggar in på en webbplats och hålls inloggad under hela den tid som man vistas på webbplatsen.  

Fpa.fi använder följande slags kakor:

Nödvändiga kakor som alltid är aktiva

Dessa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och man kan inte välja bort dem. 

Vi använder nödvändiga kakor för att möjliggöra webbplatsens grundläggande funktioner. Dessa är att logga in i e-tjänsten MittFPA och att fylla i ansökningar där.  Nödvändiga kakor används också för att spela upp videor och inleda chattsessioner. De nödvändiga kakorna är sessionskakor, dvs. de gäller under en viss session, och de raderas från användarens enhet när hen stänger webbläsaren. 

Fpa.fi använder inte funktionella kakor eller kakor som hänför sig till analys, personalisering eller reklam.

Statistikuppföljning i anknytning till innehållen i portalen Ditt Europa

Webbplatsen fpa.fi är en del av EU-kommissionens portal Ditt Europa. Portalen Ditt Europa erbjuder medborgare och företag i EU-länderna enkel åtkomst till information, förfaranden samt hjälp- och problemlösningstjänster i EU-länderna. 

På de sidor som är länkade till portalen Ditt Europa samlas besöksuppgifter med hjälp av analysverktyget Matomo. Förutom sidans url-adress samlar man på sidorna uppgifter om antalet besökare, besökarnas land samt vilken typ av enhet som använts. Uppgifterna samlas in i anonym form och de kopplas inte till enskilda personer. Uppgifterna används enbart av FPA, EU-kommissionen och de nationella koordinatorer som nämns i förordningen. De insamlade uppgifterna lagras i EU-kommissionens datalager högst tre år och raderas därefter automatiskt. Insamlingen av besöksuppgifter är en del av uppföljningen av verkställigheten av gemensam digital ingång (EU) 2018/1724.

Följande sidor på fpa.fi är länkade till portalen Ditt Europa:

Senast ändrad 10.10.2022

Vad tycker du om sidan?