De flesta FPA-förmåner kan nu sökas i MittFPA | FPAGå till innehållet
Pressmeddeleande

De flesta FPA-förmåner kan nu sökas i MittFPA

Publicerad 30.3.2023

Det har blivit enklare än tidigare att skicka blanketter i MittFPA. I fortsättningen kan nästan alla FPA-förmåner sökas i MittFPA via sidan Gör ansökan.


Nästan alla FPA-förmåner kan i fortsättningen sökas i MittFPA. Om det inte finns någon elektronisk ansökan för förmånen i fråga ska man använda en blankett för att ansöka om den. Största delen av FPA:s blanketter för ansökan om förmåner kan skickas i MittFPA via sidan Gör ansökan.

Kunden ska på sidan Gör ansökan välja den förmån som hen vill ansöka om och lägga till den ifyllda ansökningsblanketten från sin egen enhet. Ansökan måste vara i pdf-format. När kunden skickar in ansökan i MittFPA behöver den inte undertecknas. Efter att ansökan har skickats in kan kunden skicka de bilagor som behövs under Skicka bilagor.

– Möjligheten att skicka blanketter via sidan Gör ansökan testades först med blanketterna för ansökan om sjukvårdsersättningar och läkemedelsersättningar. Efter det har vi efter hand lagt till nya förmånsansökningar. Avsikten är att göra det lättare för kunderna att sköta sina ärenden på nätet och även att underlätta arbetet för de handläggningssakkunniga vid FPA, förklarar produktägare Minna Kiilunen.

I mars utökades möjligheten att göra ansökan med en blankett i MittFPA i fråga om de ansökningsblanketter som gäller studieförmåner, arbetslöshetsförmåner, tolktjänst för personer med funktionsnedsättning, sjukvårdsförmåner och betalningsbefrielse i samband med återkrav.

Så här ansöker du om förmåner med en blankett i MittFPA

  1. Spara ansökningsblanketten på din enhet.
  2. Öppna blanketten i Adobe Reader och fyll i den. När du skickar en ansökan i MittFPA behöver den inte undertecknas.
  3. Spara den ifyllda ansökningsblanketten på din enhet. Ansökan måste vara i pdf-format.
  4. Logga in i MittFPA och gå till Gör ansökan.
  5. Välj den förmån som du ansöker om.
  6. Lägg till ansökningsblanketten från din enhet och klicka på Skicka.
  7. Skicka bilagorna i MittFPA efter att du har skickat in din ansökan. Om bilagorna är i pappersform, kan du fotografera eller skanna dem.

Läs mer:

Senast ändrad 20.6.2023