E-tjänsten MittFPA | Privatpersoner | FPAGå till innehållet

E-tjänsten MittFPA

MittFPA

Logga in

MittFPA är FPA:s e-tjänst för privatpersoner.

Det är behändigt att sköta FPA-ärenden på nätet; du kan sköta dina ärenden var som helst och när som helst. När du gör en ansökan eller skickar in bilagor på nätet är de genast framme. Du ser också ifall det saknas bilagor eller tilläggsuppgifter i din ansökan.

I MittFPA kan du

  • ansöka om förmåner
  • skicka in bilagor
  • kontrollera beslut
  • kontrollera betalningsdatum och beloppet av förmånen
  • meddela förändringar
  • skicka och läsa meddelanden.

Vanliga frågor om att sköta ärenden på nätet

Du kan ansöka om alla förmåner i MittFPA.

Kontrollera på vilka sätt du kan ansöka om en förmån.

Om du vill få reda på om du kan få en FPA-förmån ska du först läsa om de olika förmånerna och grunderna för dem. Med räknaren kan du bedöma om du kan ha rätt till förmånen.

Gör därefter ansökan i MittFPA. Handläggningen av ansökan går smidigare om du fyller i ansökan noggrant  och skickar in alla bilagor på en gång.

På förstasidan i MittFPA ser du ett sammandrag av dina aktuella ärenden. På förstasidan kan du läsa meddelanden och begäranden om tilläggsutredningar som skickats till dig samt kontrollera beslut och betalningsdagar. Du ser också om behandlingen har inletts och en uppskattning av hur länge behandlingen tar.

Om du är vårdnadshavare för ett minderårigt barn eller sköter ärenden med fullmakt av en annan myndig person kan du ansöka om vissa förmåner i MittFPA för en annan persons räkning och skicka in de bilagor som behövs för ansökan. 

På förstasidan i MittFPA kan du också följa hur behandlingen av en ansökan framskrider och se uppgifter om utbetalda förmåner för ditt minderåriga barn eller för den person som har gett dig fullmakt. 

Läs mer om möjligheten att sköta ärenden för en annan person i MittFPA.

Avstå från papperspost och bidra till snabbare behandling

Ge i MittFPA ditt samtycke till att vi kan skicka dig meddelanden, brev och beslut den vägen. Vi meddelar dig per sms eller e-post när du har fått post i MittFPA.

Gör så här om du vill avstå från papperspost

 

FPA erbjuder digitalt stöd

Om du behöver hjälp med att sköta FPA-ärenden i e-tjänsten, kan du få digitalt stöd hos oss. Digitalt stöd ges per telefon och på serviceställen.

Läs mer
Senast ändrad 27.5.2024