Korvaukset matkoista | Viittomakieli | KelaSiirry sisältöön

Korvaukset matkoista

Tämän sivun tekstisisältö on viitottuna alla olevalla videolla. Videolla ei ole kerrottu korvausten määriä, mutta ne löytyvät tekstistä videon alta.

 

Kela korvaa matkojen kustannuksia julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon, jos menet hoitoon sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Matkat korvataan yleensä lähimpään hoitopaikkaan ja halvimman matkustustavan mukaan.

Kela korvaa matkoja kuntoutukseen, jos kuntoutus perustuu Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen.

Jos mukanasi täytyy olla saattaja tai perheenjäsen, voit hakea korvausta myös heidän matkakustannuksistaan.

Kela ei korvaa erillistä lääkkeiden hakumatkaa apteekkiin.

Jos sinun täytyy käyttää taksia terveydentilasi tai huonojen liikenneyhteyksien takia, voit saada matkoista korvauksen. Jos käytät taksia terveydentilasi vuoksi, sinulla täytyy olla hoitolaitoksen antama todistus, jonka nimi on Todistus matkakorvausta varten (SV 67).

Jokaisessa maakunnassa on 2 tilausnumeroa, joista voi tilata Kela-taksin. Voit itse valita, kummasta numerosta tilaat matkan.

Kun tilaat taksin tilausnumerosta, saat matkakorvauksen heti taksissa. Jos tilaat taksin muualta, Kela ei korvaa matkaasi.

Voit seurata sinulle vuoden aikana kertyneitä matkakustannuksia OmaKelassa.

Matkojen omavastuu on 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Jos matkasi maksaa yli 25 euroa, Kela korvaa sinulle summan, joka ylittää 25 euroa.

Vuosiomavastuu eli matkakatto on 300 euroa vuodessa. Jos maksat matkoista kalenterivuodessa itse yli sen, Kela korvaa loppuvuoden matkasi kokonaan.

Jos matkustat taksilla, sinun ei tarvitse hakea korvausta alle 25 euron matkoista. Kela laskee ne mukaan vuosiomavastuuseen, jos olet tilannut taksin maakuntasi tilausnumerosta.

Jos matkustat muulla kuin taksilla, hae korvausta myös alle 25 euron matkoista. Silloin Kela laskee ne mukaan vuosiomavastuuseen.

Jos joudut esimerkiksi huonojen liikenneyhteyksien vuoksi yöpymään hoito- tai kuntoutuspaikkakunnalla, voit saada yöpymisrahaa. Se on enintään 20,18 euroa vuorokaudessa.

Sivu päivitetty 24.11.2023

Mitä mieltä olet sivusta?