Tulevat koulutukset ammattilaisille | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Tulevat koulutukset ammattilaisille

Järjestämme vuosittain useita ammattilaisille suunnattuja verkkoseminaareja ja koulutuksia Kelan etuuksista ja palveluista. Tutustu myös koulutusten tallenteisiin.

Tilaisuus on suunnattu fysioterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia asiakkaita.

Kelan uusi tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavien Tules-etäkuntoutuskurssi on Kelan ensimmäinen moniammatillinen kuntoutuspalvelu, joka järjestetään kokonaan etäkuntoutuksena. Tavoitteenamme on tarjota laadukasta ja turvallista etäkuntoutusta tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Asiakkaat ohjautuvat Tules-etäkuntoutuskurssille lääkärinlausunnon sijaan fysioterapeutin suosituslomakkeella.

Verkkoseminaarissa esittelemme kurssin sisällön, kohderyhmän sekä käytännön ohjeet fysioterapeuteille kurssille ohjaamisesta.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

Seminaari järjestetään 14.3.2024 klo 8.30–10.00.

 Ilmoittaudu tilaisuuteen Lyytissä.

Linkki verkkoseminaariin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

Ohjelma

8.30-8.45Verkkoseminaarin avaus ja lyhyt katsaus TULES kuntoon –projektiin ja Tules-etäkuntoutuskurssin kehittämistyöhön, projektipäällikkö Laura Jokiranta, Kela
8.45-9.00Mikä on uusi Tules-etäkuntoutuskurssi?, suunnittelija Merja Pouttu, Kela
9.00-9.15Tules-etäkuntoutuskurssille ohjaaminen fysioterapeutin suosituslomakkeella ja fysioterapeuteille suunnattu verkkosivu, suunnittelija Petri Syväkangas,Kela
9.15-9.30Tules-etäkuntoutuskurssit mukana Tules-kurssit ja työkyky -tutkimuksessa, tutkija Saija Karinkanta, Kela
9.30-9.45Palveluntuottajien kokemuksia etäkuntoutuksen toteutumisesta Kelan sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseilla, tutkija Tuija Partanen, Kela
9.45-10.00Loppusanat, projektipäällikkö Laura Jokiranta, Kela

Tallenne

Tilaisuuden tallenne julkaistaan Tallenteet-sivulla.

Seminaari on suunnattu yleis-, työterveys- ja erikoissairaanhoidon lääkäreille sekä erikoistuville lääkäreille, jotka työssään kohtaavat nuoria ja nuoria aikuisia ja arvioivat heidän opiskelu- ja työkykyään.

Verkkoseminaarissa pohditaan opiskelu- ja työkyvyn varhaisen tunnistamisen ja tukemisen merkitystä unohtamatta toimivia hoito- ja kuntoutuspolkuja. Tarjolla on lisäksi tietoa erityisesti nuorille suunnatuista palveluista sekä Kelan ja työeläkevakuuttajien mahdollisuuksista tukea nuorten pääsyä tai palaamista työhön tai opiskelemaan.

Puhujina seminaarissa ovat Kelan, Työterveyslaitoksen, YTHS:n, Kevan, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja Terapiat etulinjaan -toimintamallin asiantuntijat.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

Seminaari järjestetään 15.3. klo 8.30 – 12.

Ilmoittaudu tilaisuuteen Lyytissä.

Ohjelma

Tutustu seminaarin alustavaan ohjelmaan.

Tallenne

Tilaisuuden tallenne julkaistaan Tallenteet-sivulla.

Kelan tietopalvelujen järjestämät tapahtumat

Kelan tietopalvelut järjestää tapahtumia, joista suuri osa on Kelan tutkimusyksikön seminaareja ja webinaareja. Tutustu tuleviin tapahtumiin ja menneiden tapahtumien materiaaleihin.

Kanta-palvelujen järjestämät tapahtumat

Kanta järjestää erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, joiden tavoite on tarjota ammattilaisille tietoa Kanta-palveluista ja kansallisesti yhtenäisistä toimintamalleista. Hae tulevia tapahtumia ja tutustu koulutusmateriaaleihin.

Sivu päivitetty 16.2.2024

Mitä mieltä olet sivusta?