Lastenhoidon tuen laskutus | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Lastenhoidon tuen laskutus

Kela laskuttaa kunnilta lastenhoidon tuen etukäteen joka kuukausi. Kunnat saavat laskun noin kuukauden 10. päivä, ja laskun eräpäivä on saman kuukauden noin 20. päivä.

Laskutuksen aikataulua tai eräpäivää ei voi muuttaa, sillä ne on määrätty laissa. Kunta ei voi myöskään maksaa minkään kuun laskua etukäteen.

Kela lähettää laskun kuntiin vain, jos maksettavaa muodostuu. Nolla- ja miinussummaisia laskuja ei lähetetä.

Jos kunta ei ole ottanut käyttöön verkkolaskutusta lastenhoidon tuessa, lasku toimitetaan paperisena.

Saaja- ja maksuluettelo

Kela lähettää kunnille laskutusta seuraavan kuukauden alussa saaja- ja maksuluettelot, joissa on eritelty tukien saajat ja maksetut tuet.

Saaja- ja maksuluettelo löytyy Kelan Etuustietopalvelu Kelmusta. Luettelon katselua varten tarvitaan Suomi.fi -valtuus ”Lastenhoidon tuen aineistojen tarkastelu”. Kunnan pitää ensin hakea valtuutusoikeus ja antaa valtuus niille kunnan työntekijöille, jotka työssään tarvitsevat lastenhoidon tuen saaja- ja maksuluettelon tietoja.

Lue lisää ja kirjaudu Kelan etuustietopalvelu Kelmuun.

Jos kuntayhtymä tai toinen kunta hoitaa lastenhoidon tuen laskutuksia

Jos kuntayhtymä tai toinen kunta hoitaa kunnan puolesta lastenhoidon tuen laskutuksia, kunnan pitää antaa asiointivaltuus luettelon katseluun kuntayhtymälle tai laskutuksia hoitavalle kunnalle. Kuntayhtymä tai laskutuksia hoitava kunta hakee omalle toimihenkilölleen edustajan valtuutusoikeuden tähän valtuusasiaan.

Tämän jälkeen toimihenkilö jakaa edustamisvaltuuden luetteloiden katseluun henkilöille, jotka hoitavat lastenhoidon tuen laskutuksia.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää

  • laskutuksesta ja laskutusosoitteista, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen myyntilaskut@kela.fi
  • saaja- ja maksuluetteloista tai lastenhoidon tuen toimeenpanosta, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.

Lue lisää

Sivu päivitetty 29.5.2024