Julkisen liikenteen lakko 1.-2.2.2024 ja vaikutukset Kelan korvaamiin kuntoutusmatkoihin | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Julkisen liikenteen lakko 1.-2.2.2024 ja vaikutukset Kelan korvaamiin kuntoutusmatkoihin

Julkaistu 31.1.2024

Kelan kuntoutukseen osallistuva asiakas voi käyttää Kelan korvaamaa taksimatkaa sille matkaosuudelle, jolla julkista liikennettä ei ole käytettävissä julkisen liikenteen lakosta johtuen 1.-2.2024. Asiakkaalle voidaan myös korvata sairausvakuutuslain mukainen yöpymisraha, jos asiakas matkustaa julkisella liikenteellä kotiin kuntoutuksen päättymisen jälkeisenä päivänä.

1.2.-2.2.2024 toteutuu laajoja poliittisia lakkoja. Julkisen liikenteen lakko saattaa joiltain osin vaikuttaa Kelan korvaamien taksimatkojen määrään. Julkisen liikenteen toimiessa lakon ajan puutteellisesti, voi tarve Kelan korvaamille taksimatkoille kasvaa normaalia suuremmaksi. Kela-taksit on rajattu lakon ulkopuolelle, mutta julkisen liikenteen lakko voi ruuhkauttaa takseja yleisesti. Kela suosittelee, että asiakkaat tilaavat Kela-taksin hyvissä ajoin. 

Kuntoutuksen asiakas voi käyttää Kelan korvaamaa taksimatkaa sille matkaosuudelle, jolla julkista liikennettä ei ole käytettävissä. Neuvo asiakasta tilaamaan Kelan korvaama taksimatka jommalta kummalta Kelan kanssa sopimuksen tehneeltä maakunnan palveluntuottajalta. Taksien tilausnumerot ja ohjeet tilaamiseen löytyvät Kela.fi sivulta kohdasta Näin tilaat taksin.

Asiakkaalle voidaan myös korvata ylimääräinen yöpyminen kuntoutuksen yhteydessä tilanteessa, jossa asiakas voi matkustaa kuntoutuksen päättymisen jälkeisenä päivänä julkisella liikenteellä. Sairausvakuutuslain mukainen yöpymisraha on enintään 20,18 euroa/ yö.

Sivu päivitetty 31.1.2024