Taksimatkat

Kun terveydentilasi tai puutteelliset liikenneolosuhteet edellyttävät taksin käyttöä, voit saada siitä korvauksen. Tilaa taksi aina keskitetystä tilausnumerosta, niin saat matkakorvauksen heti taksissa ja vältyt korotetulta omavastuulta.

Jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset siitä terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi lääketieteellisen perusteen todistuksen kirjoittamista varten. Jos lääketieteellistä perustetta todistuksen kirjoittamiselle ei ole, ei todistusta voida antaa. Silloin joudut maksamaan taksimatkasi itse. Kun tilaat taksin keskitetystä tilausnumerosta liikenneolosuhteiden vuoksi, perustele taksin käytön tarve ja liikenneolosuhteet tilauspuhelun yhteydessä. Jos tilaat taksin muualta kuin keskitetystä tilausnumerosta  maksat matkan itse. Perustele taksin käytön tarve ja liikenneolosuhteet korvaushakemuksessa. Liitä hakemukseen kuitti taksimatkasta sekä terveydenhuollosta saamasi todistus (SV67 Todistus matkakorvausta varten) taksimatkaa varten.

Jos olet toimittanut Kelaan terveydenhuollon antaman todistuksen pitkäaikaisesta erityisajoneuvon tarpeesta, et tarvitse uutta todistusta, kun matkustat julkiseen terveydenhuoltoon. Kun tilaat taksin keskitetystä tilausnumerosta, kerro, että sinulla on todistus oikeudesta taksin käyttöön ja olet toimittanut sen Kelaan.

Yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyistä matkoista tarvitaan aina todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV 67), josta ilmenee, onko tehty tutkimus tai annettu hoito Kela-korvattavaa.

Jos saat terveydenhuollosta todistuksen, säilytä todistus itselläsi 6 kuukauden ajan.

Ahvenanmaalla on käytössä taksien valtakirjamenettely. Voit antaa todistuksen taksin käytöstä taksinkuljettajalle.