Kelan korvaamat taksimatkat

Kun matka tilataan keskitetystä palvelunumerosta, matkakorvauksen saa heti taksissa. Muuten korvausta on haettava jälkikäteen Kelasta.  Jokaisen sairaanhoitopiirin alueella on oma tilausnumeronsa.

Korotettu omavastuu muusta kuin alueellisesta numerosta tilattuihin matkoihin

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka oman alueesi tilausnumerosta. Myös puutteelliset liikenneyhteydet voivat oikeuttaa taksin käyttöön.

Muista näyttää autoilijalle Kela-kortti ennen matkan alkamista.Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta.

Jos tilaat matkan muualta kuin alueellisesta tilausnumerosta, omavastuusi on 50 euroa. Tällöin maksat ensin matkan koko hinnan kuljettajalle ennen kuin voit hakea korvausta Kelasta. 50 euron omavastuuosuus ei kerrytä matkojen vuotuista omavastuuosuutta, ns.  matkakattoa. Tämä omavastuu myöskin peritään aina, vaikka matkakatto olisi täyttynyt muiden, esimerkiksi alueellisesta tilausnumerosta tilattujen tai omalla autolla tehtyjen matkojen omavastuuosuuksista.

Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Kela voi pyytää sitä sinulta myöhemmin.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 28.12.2015
Sivu päivitetty 1.1.2016